هر آنچه باید در مورد تحلیل تکنیکال فارکس بدانید

قدرت معامله‌گران در بازار فارکس و احتمال موفقیت‌شان در این بازار به توانایی آن‌ها در زمینه تحلیل بستگی دارد. هر چه توانایی شما در حوزه تحلیل بیشتر باشد، احتمال پیروزی و موفقیت‌تان در بازار فارکس هم بیشتر خواهد بود. به طور کلی سه نوع تحلیل برای ارزیابی بازار تبادلات ارزی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، تحلیل تکنیکال فارکس (Technical Analysis) است. در واقع معامله‌گری که می‌تواند تحلیل تکنیکال را به خوبی و به صورت حفه‌ای انجام دهد، خیلی راحت‌تر پیش‌بینی می‌کند و خیلی آسان‌تر به موفقیت دست پیدا می‌کند.

در این مقاله تصمیم داریم اطلاعات کامل و جامعی پیرامون تحلیل تکنیکال فارکس کسب کنیم. در صورتی که شما هم تمایل دارید که با این مدل از تحلیل آشنا شوید و از آن در معاملات خود استفاده کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟

در صورتی که می‌خواهید در بازار فارکس به یک معامله‌گر توانا و موفق تبدیل شوید، هیچ چاره‌ای جز یاد گرفتن انواع و اقسام تحلیل ندارید. معمولاً معامله‌گران از سه نوع تحلیل در بازار فارکس استفاده می‌کنند. این سه نوع عبارت است از:

  1. تحلیل فاندامنتال یا بنیادی (Fundamental Analysis)
  2. تحلیل تکنیکال فارکس (Technical Analysis)
  3. تحلیل احساسات (Sentiment Analysis)

نکته‌ای که باید در مورد بازار فارکس بدانید این است که یک سری قوانین و قواعد مشخص بر این بازار حکم‌فرما است. اگر با این قواعد و قوانین آشنا شوید، می‌توانید بیشترین بهره ممکن را از بازار تبادلات ارزی ببرید. آموزش تکنیکال فارکس سال‌های سال است که ذهن معامله‌گران را به خود مشغول کرده است. آن‌ها دوست دارند با قوانین بیشتری از این بازار آشنا شوند تا بتوانند خیلی راحت‌تر به سود دست پیدا کنند. در بازار فارکس گاهی قیمت ارزها افزایش می‌یابد و صعودی است و گاهی هم نزولی می‌شود. برخی مواقع هم می‌بینیم که تغییری در روند قیمت جفت ارزها ایجاد نمی‌شود و به روند ثابت خود ادامه می‌دهند. اگر دقت کرده باشید، چنین قاعده و قانونی در طبیعت و زندگی انسان هم به چشم می‌خورد. در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد:

وجود روند صعودی و نزولی در فصل ها

روند صعودی و نزولی در فصل ها
روند صعودی و نزولی در فصل ها

روند ثابت، صعودی و نزولی که در بازار فارکس مشاهده می‌کنیم، در طبیعت هم به چشم می‌خورد. گاهی مواقع دمای هوا به پایین‌ترین حد می‌رسد. هوا خیلی سرد می‌شود و برف و یخبندان همه جا را فرامی‌گیرد. پس از مدتی دمای هوا شروع به افزایش می‌کند، درختان از خواب زنده می‌شوند، شکوفه‌ها خود را نمایان می‌کنند و درختان سرسبز می‌شوند.

در تابستان هوا به شدت گرم می‌شود و همه جا سرسبز و زیبا است و انسان تمایل دارد که به دل طبیعت برود و از این فضا لذت ببرد. در اواخر تابستان دما شروع به کاهش می‌کند، برگ درختان شروع به زرد شدن می‌کند و همه این نشانه‌ها به ما خبر می‌دهد که پاییز دارد از راه می‌رسد. در پاییز برگ درختان می‌ریزد، هوا رفته رفته سرد می‌شود و در نهایت دوباره فصل زمستان از راه می‌رسد. همان‌طور که می‌بینید این روند صعودی و نزولی در فصل‌ها و طبیعت هم دیده می‌شود.

شباهت بازار فارکس و زندگی انسان

شباهت بازار فارکس و زندگی انسان
شباهت بازار فارکس و زندگی انسان از پیر به جوان

انسان زمانی که به دنیا می‌آید، هیچ توانایی خاصی ندارد و بسیار کوچک است. پس از مدتی بزرگ می‌شود و روند صعودی را در زندگی در پیش می‌گیرد. پس از آن به مدرسه می‌رود و علم و دانش کسب می‌کند. او پس از مدرسه به دانشگاه می‌رود، به مدارج بالای علمی می‌رسد. کسب و کاری عالی برای خودش دست و پا می‌کند و به ثروت می‌رسد. پس از اینکه به میان‌سالی حرکت او روند نزولی به خودش می‌گیرد؛ زیرا او دارد به روزهای پیری نزدیک می‌شود.

هر روز که به پیری نزدیک می‌شود، طبیعت موهبت‌هایی که به او بخشیده بود را دوباره پس می‌گیرد. این مسائل همگی نشان می‌دهد که روندی که در بازار فارکس وجود دارد، در زندگی ما هم به خوبی مشاهده می‌شود. در صورتی که می‌خواهید در بازار فارکس موفق شوید، باید از روندهایی که در این بازار به وجود می‌آید بهترین بهره را ببرید.

هر کدام از دارایی‌ها در بازار فارکس نمودار مخصوص به خودش را دارد و هر کس بخواهد این نمودار را به خوبی درک و از آن استفاده ببرد، باید تحلیل تکنیکال فارکس را یاد بگیرد. معمولاً جفت ارزها در بازار فارکس روند خاصی دارند که این روند هر از گاهی صعودی یا نزولی می‌شود. در صورتی که تمایل دارید در بازار فارکس موفق شوید، باید یاد بگیرید که چگونه روندها را درک و از آن‌ها بهره‌برداری کنید.

روند صعودی و نزولی

پشت صحنه تحلیل تکنیکال در فارکس

یکی از سؤالاتی که اغلب افراد و معامله‌گران مبتدی مطرح می‌کنند این است که نوسانات قیمتی در بازار فارکس از کجا نشئت می‌گیرد؟ چه اتفاقی می‌افتد که قیمت یک جفت ارز افزایش و پس از مدتی کاهش می‌یابد؟ مطالعات نشان می‌دهد که پایه و اساس تمام نوسانات بازار در ذهن، روان‌شناسی و ترس و طمع ما است.

معامله‌گران یک سری انتظارات دارند و پیش‌بینی می‌کنند که یک جفت ارز خاص صعودی شود. به همین خاطر برای خرید آن اقدام می‌کنند. وقتی خرید توسط تعداد قابل توجهی از معامله‌گران انجام شود، قطعاً ارزش آن جفت ارز بیشتر می‌شود؛ چون سایر معامله‌گران هم به سمت آن می‌آیند و تقاضا برای آن بیشتر می‌شود. هر گاه تقاضا برای یک جفت ارز بالا رفت، قیمت آن هم صعودی می‌شود.

در همین حین بعضی تصور می‌کنند که با توجه با اتفاقات اخیر احتمالاً ارزش یک جفت ارز دیگر نزولی می‌شود. وقتی چنین تفکری به وجود آمد، خیلی از افراد شروع به فروش جفت ارزهای خودشان می‌کند تا ارزش پولشان کمتر نشود. خیلی راحت وقتی یک عده آن جفت ارز را فروختند، ارزش آن جفت ارزش کاهش می‌یابد و در نتیجه سایر معامله‌گران هم جفت ارزهای خود را می‌فروشند؛ بنابراین در این موقعیت عرضه بیش از حد باعث کاهش ارزش آن می‌شود.

بنابراین ترس و طمع معامله‌گران و احساسات آن‌ها موجب رشد یا افت یک جفت ارز می‌شود. جریان‌ها و روندها به همین سادگی در بازار فارکس شکل می‌گیرد. کسی که تحلیل تکنیکال در فارکس بلد باشد می‌تواند به بهترین شکل ممکن از این روندها استفاده کند.

مزایا و معایب تحلیل تکنیکال در فارکس

شاید در نگاه اول تصور کنید که تحلیل تکنیکال در فارکس سراسر ایده و جذابیت است ولی واقعاً این‌طور نیست. تحلیل تکنیکال هم مثل سایر انواع تحلیل‌ها معایب خاص خودش را هم دارد. در این بخش از مقاله تصمیم داریم مزایا و معایب بازار فارکس را به صورت جداگانه مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار دهیم:

مزایای تحلیل تکنیکال فارکس

مزایای تحلیل تکنیکال فارکس
مزایای تحلیل تکنیکال فارکس

از نظر بسیاری از معامله‌گران و تحلیلگران بازار فارکس، تحلیل تکنیکال در فارکس مزایای بسیار زیادی دارد. در صورتی که از معامله‌گران بخواهید این مزایا را عنوان کنند، غالباً موارد زیر را مطرح خواهند کرد:

1. انعطاف‌پذیری زمانی

اولین مزیتی که تحلیل تکنیکال دارد این است با استفاده از نمودارها صورت می‌گیرد و نمودارها را به هر شکلی که تمایل داشته باشیم می‌توانیم بررسی کنیم. در واقع می‌توانیم تغییرات یک نمودار را در بازه زمانی یک ساعته یا حتی ده ساله مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

2. اصول ساده و قابل درک

دومین مزیتی که این نوع از تحلیل دارد این است که اصول آن خیلی ساده و قابل درک است و در صورتی که تمرکز لازم را داشته باشیم خیلی راحت می‌توانیم آن را یاد بگیریم و درک کنیم. وقتی بتوانیم شیوه عملکرد بازارها را بفهمیم می‌توانیم خیلی راحت حرکات بازار را آنالیز کنیم.

3. کار با اطلاعات دقیق

یکی از مهم‌ترین مزایایی که می‌شود برای تحلیل تکنیکال در فارکس عنوان کرد این است که در این مدل تحلیل با شک و تردید روبرو نیستید و با یک سری اعداد و ارقام دقیق کار می‌کنید. کسانی که با تحلیل فاندامنتال فارکس آشنایی دارند به خوبی می‌دانند که این نوع از تحلیل با دنیایی از شک و تردید همراه است و چندان نمی‌شود به آن تکیه و اعتماد کرد ولی در تحلیل تکنیکال این مشکل تا حدود زیادی حل می‌شود.

4. سازگاری با تمام بازارها

یکی از مهم‌ترین مزایای تحلیل تکنیکال این است که می‌توان آن را در بازارهای مالی مختلف به کار برد و این مسئله اهمیت زیادی دارد. اگر شما بتوانید تحلیل تکنیکال، اصول و قواعد آن را یاد بگیرید. خیلی راحت می‌توانید از آن در معاملات فارکس و سایر معاملات مربوط به بازارهای مالی مختلف از جمله بازار سهام کمک بگیرید. این در حالی است که تحلیل فاندامنتال چنین مزیتی ندارد و یک خبر خاص ممکن است فقط بازار تبادلات ارزی یا بازار سهام را تحت الشعاع خودش قرار دهد.

5. مورد علاقه بسیاری از معامله گران و تحلیلگران بودن

در حال حاضر بسیاری از تحلیلگران و متخصصان بازار فارکس بر این باور هستند که یادگیری و آموزش تکنیکال فارکس برای موفقیت در این بازار ضروری است. هر کسی که بخواهد در این بازار به موفقیت برسد و از فرصت‌های مختلفی که در این بازار وجود دارد، بهره‌برداری کند لازم است که با این نوع تحلیل آشنا شود.

6. سهولت استفاده و یادگیری

یکی از مهم‌ترین مزایایی که می‌شود برای تحلیل تکنیکال بیان کرد، عدم نیاز به استفاده از ابزارها و روش‌های مختلف است. از این رو یادگیری این نوع تحلیل هم بسیار آسان است.  کافی است با اصول ان آشنا باشید و بدانید که این اصول چگونه کار می‌کند. خیلی راحت می‌توانید این اصول را به کار ببندید و پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهید. این در حالی است که تحلیل فاندامنتال به تجربه و درک بالایی از گزارش‌ها نیاز دارد و کسی که تحلیل فاندامنتال انجام می‌دهد باید درک و شناخت بالایی از بازار داشته باشد.

7. وجود الگوریتم های قدیمی، پایدار و ثابت در این تحلیل

کسانی که تحلیل تکنیکال انجام می‌دهند معمولاً از روش‌ها و الگوهای مشخص و معینی بهره می‌گیرند. بعضی از متخصصان می‌گویند چندین دهه است که از چند الگوی مشخص و معین بهره می‌برند و این الگوها از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی هم نداشته است. یکی از دلایل سهولت استفاده از تحلیل تکنیکال این است که تغییرات زیادی ندارد و الگوهای این نوع تحلیل همیشه قابل استفاده هستند.

8. بالا بودن سرعت فرایند تحلیل تکنیکال

خوشبختانه فناوری‌های جدید و نوین راه خود را در تحلیل تکنیکال پیدا کرده‌اند و به همین خاطر است که تحلیل تکنیکال تا این حد ساده و آسان شده است. انجام دادن تحلیل تکنیکال واقعاً سرعت گرفته و سرعت تحلیل تکنیکال بازار خیلی بیشتر از تحلیل فاندامنتال است.

در تحلیل فاندامنتال باید تأثیر یک سخنرانی را روی ارز یک کشور و ارز سایر کشورها بررسی کنید تا بفهمید که در آینده چه روندها و نوساناتی در بازار شکل می‌گیرد. به همین خاطر است که سرعت تحلیل تکنیکال خیلی بالاتر از تحلیل فاندامنتال است.

9. مشخص شدن نقطه ورود و خروج به صورت کاملاً دقیق

یکی از سوالاتی که معامله‌گران دارند این است که دقیقاً در چه نقطه‌ای وارد یک موقعیت شویم و در چه نقطه‌ای از آن موقعیت خارج شویم. در صورتی که تحلیل تکنیکال را بلد باشید و اصول آن را بدانید خیلی راحت می‌توانید محل دقیق ورود و خروج را شناسایی کنید. همین مسئله باعث می‌شود که یک معامله‌گر به صورت کامل از سردرگمی نجات پیدا کند.

معایب تحلیل تکنیکال در فارکس

معایب تحلیل تکنیکال در فارکس
معایب تحلیل تکنیکال در فارکس

در کنار مزایایی که برای تحلیل تکنیکال مطرح کردیم، این نوع تحلیل معایبی هم دارد که از آن‌ها نباید غافل شد. در صورتی که از معامله‌گران، متخصصان و کارشناسان در مورد معایب این نوع تحلیل سوال کنید، اکثراً موارد زیر را برای شما مطرح خواهند کرد:

1. تفاوت در درک افراد از تحلیل تکنیکال

یکی از مسائلی که برخی معامله‌گران و تحلیلگران از آن به عنوان عیب و نقطه ضعف تحلیل تکنیکال یاد می‌کنند، تفاوت در درکی است که از تحلیل تکنیکال وجود دارد. ممکن است وقتی یک جفت ارز چند ساعت نزولی باشد، برخی افراد این کاهش را نشانه وجود یک روند (ترند) نزولی در بازار بدانند. این در حالی است که برخی دیگر این افت را موقتی می‌دانند و به آن اهمیتی نمی‌دهند. بنابراین تفاوت در درک افراد مختلف از رویدادها و افت و خیزهای بازار یکی از معایب تحلیل تکنیکال است. از این رو است که بسیاری از متخصصان تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را مکمل هم می‌دانند.

2. بی اطلاعی از رویدادهای بازار در تحلیل تکنیکال

یکی دیگر از معایب تحلیل تکنیکال فارکس که باید آن را با تحلیل فاندامنتال پوشش داد، بی‌اطلاعی از رویدادها، گزارش‌ها و اتفاقاتی است که روی بازار تأثیر می‌گذارد. در صورتی که یک تحلیلگر تکنیکال از رویدادها خبر نداشته باشد، نمی‌تواند به علت فراز و نشیب‌های بازار پی ببرد. این در حالی است که اگر فردی از رویدادها اطلاع داشته باشد، خیلی راحت می‌تواند از روندهای موجود در بازار بهترین استفاده ممکن را ببرد. به همین خاطر است که اگر یک جفت ارز به صورت ناگهانی افت یا رشد کند، نمی‌توانیم به درستی بفهمیم که منشأ این افت یا رشد ناگهانی چه بوده است.

3. مبهم بودن نتیجه تحلیل تکنیکال

همان‌طور که پیش از این بیان کردیم، درک افراد از تغییرات و نوسانات نمودارها متفاوت است. همین تفاوت در درک باعث می‌شود که نتوان به صورت کامل به نتیجه تحلیل تکنیکال اعتماد و اطمینان کرد. همین موضوع باعث می‌شود که حتی باتجربه‌ترین افراد هم نتوانند به صورت کامل به نتایج تحلیل خود اعتماد و اطمینان کنند.

4. احتمال ورود تعصبات به تحلیل

یکی از مشکلاتی که ممکن است تحلیلگران و معامله‌گران با تحلیل تکنیکال داشته باشند، این است که احتمال ورود تعصبات به این نوع تحلیل وجود دارد. همان‌طور  که گفتیم واقعاً وقتی یک تحلیلگر به یک نمودار نگاه می‌کند، ممکن است نظرش با تحلیلگر دیگر متفاوت باشد. از این رو  است که تعصبات نقش مهم و موثری در این نوع تحلیل ایفا می‌کند.

5. وجود سیگنال‌های مختلف و متناقض در بازار

چارت‌ها در تحلیل تکنیکال فراز و نشیب‌های زیادی دارند و هر کدام از این افت و خیزها یک سیگنال برای معامله‌گر به حساب می‌آید. در صورتی که معامله‌گر باتجربه، دانا و باهوش نباشد ممکن است به این سیگنال‌ها اهمیت بدهد و در نتیجه خیلی راحت بخشی از دارایی خودش را از دست بدهد. از این رو گفته می‌شود که همه سیگنال‌ها را جدی نگیرید و سعی کنید استراتژی مشخص و معینی در بازار فارکس داشته باشید.

3 اصل اساسی در تحلیل تکنیکال در فارکس

تحلیل تکنیکال بر سه اصل اصلی و اساسی استوار است. این سه اصل را چارلز داو، پدر تحلیل تکنیکال مطرح کرد. در صورتی که بتوانید در هنگام تحلیل بازار فارکس این اصول را به خاطر داشته باشید، می‌توانید تحلیل بهتر و منطقی‌تر انجام دهید. در ادامه به این سه اصل مهم اشاره شده است:

3 اصل اساسی در تحلیل تکنیکال در فارکس
3 اصل اساسی در تحلیل تکنیکال در فارکس

1. قیمت یعنی همه چیز!

قیمت فعلی یک جفت ارز نشان می‌دهد که وضعیت عرضه و تقاضا در بازار به چه صورت است. این قیمت ما را از وضعیت حاکم بر بازار آگاه می‌کند و به ما کمک می‌کند که شناخت بهتر و هوشمندانه‌تری از بازار داشته باشیم. در صورتی که بتوانیم قیمت را خیلی خوب آنالیز کنیم و در کنار آن از رویدادهای سیاسی، اقتصادی و غیره هم کمک بگیریم، می‌توانیم حضوری بهتر و قدرتمندتر در بازار داشته باشیم.

2. حرکات و نوسانات قیمت در بازار فارکس روند مشخصی دارند

سعی کنید هنگام تحلیل تکنیکال در فارکس به این اصل توجه ویژه داشته باشید. وقتی یک روند یا ترند (Trend) در بازار فارکس به وجود می‌آید، به صورت خودکار تغییری نمی‌کند بلکه باید عاملی باشد که بتواند آن را تغییر دهد. در واقع اگر یک روند صعودی یا نزولی در بازار فارکس به وجود آمد، تا زمانی که عاملی روی آن تأثیر نگذارد این روند ادامه خواهد یافت.

به خاطر همین اصل است که همیشه متخصصان و معامله‌گران حرفه‌ای بر این باور هستند که باید از تحلیل فاندامنتال و تکنیکال به صورت ترکیبی و توأم کمک گرفت. وقتی کسی از تحلیل فاندامنتال استفاده کند، تا حدودی می‌تواند عوض شدن یک روند را پیش‌بینی کند.

3. تاریخ، تکرار مکررات است

یکی دیگر از اصول حاکم بر تحلیل تکنیکال این است که تاریخ، تکرار مکررات است. چرا تحلیلگران یک سری الگو را مورد توجه قرار می‌دهند و در نهایت بر اساس آن الگوها، تصمیم‌گیری می‌کنند؟ دلیلش این است که در گذشته وقتی آن الگوها به وجود آمده، پس از مدتی یک نتیجه مشخص در بازار اتفاق افتاده است. همین مسئله باعث شده که امروز به محض ایجاد یک الگوی معین در بازار، تحلیلگران به این نتیجه برسند که احتمالاً نتیجه مشخص و معینی اتفاق خواهد افتاد. تحلیلگران تکنیکال به دنبال الگوهای مشابهی هستند که در گذشته شکل گرفته‌اند و بر این باور هستند که قیمت همان روشی را دارد که قبلاً داشته است.

اگر زندگی نامه جسی لیورمور یکی از بزرگ‌ترین معامله‌گران بازار سهام را مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که او با تکیه بر همین الگوها و نتایج مشخص توانست موفق شود و امروز به عنوان یکی از بهترین و باهوش‌ترین معامله‌گران تاریخ شناخته شود.

تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال در فارکس

در مقاله تحلیل فاندامنتال فارکس ( لطفاً لینک مربوط به مقاله جدیدی که نوشتم اینجا قرار گیرد) سعی کردیم خصوصیات این نوع از تحلیل را در قالب یک جدول بنویسیم. اکنون قصد داریم تفاوت‌های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را در قالب همان جدول مورد ارزیابی، تجزیه و تحلیل قرار دهیم.

مفاهیم تحلیل تکنیکال تحلیل فاندامنتال
فرضیات در تحلیل تکنیکال، تحلیلگر می‌داند که فاکتورهای فاندامنتال از قبیل تولید ناخالص داخلی، تورم، نرخ بهره، نرخ بیکاری و بدهی مهم و تأثیرگذار هستند.

در تحلیل تکنیکال دو عامل ترس و طمع خیلی بهتر از تحلیل فاندامنتال آشکار می‌شود.

الگوهای قیمتی به صورت مداوم تکرار می‌شوند و به همین خاطر می‌توان از قیمت‌های گذشته برای پیش‌بینی روند آینده استفاده کرد.

در تحلیل فاندامنتال برای پیش‌بینی حرکات و نوسانات قیمتی و روندهای احتمالی باید شاخص‌های اقتصادی، فاکتورها و عوامل اجتماعی و سیاست دولتی را مد نظر قرار دهیم. اگر یک تحلیلگر بتواند به میزان سلامت اقتصادی یک کشور پی ببرد، می‌تواند تغییرات ارزش ارز آن کیفیت را مشخص کند.
اهداف در تحلیل تکنیکال می‌خواهیم جهت و دامنه تغییر قیمت‌ها را در آینده مشخص کنیم. با استفاده از این تحلیل می‌تواند نقطه ورود به معامله و خروج از آن را مشخص کرد. در صورتی که یک معامله‌گر در زمینه تحلیل تکنیکال تسلط پیدا کند، به راحتی می‌تواند تشخیص دهد که چه زمانی به حجم معاملات خود بیفزاید و چه زمانی از حجم آن‌ها بکاهد. هدف از تحلیل تکنیکال این است که به جهت حرکت آن ارز در آینده پی ببریم. وقتی میزان سلامت اقتصادی یک کشور مشخص شد می‌توانیم بفهمیم که ارزش آن ارز در آینده افزایش می‌یابد یا سقوط می‌کند. حتی از طریق شاخص‌ها می‌توان فهمید که احتمالاً اقتصاد این کشور در آینده تغییری نخواهد کرد.
مسائل اصلی و محوری موضوعات و مسائل محوری در تحلیل تکنیکال فارکس، روندها، بازگشت روندها و محدوده‌ها (رنج‌ها یا Ranges) هستند. هر نوع از تحلیل برای بازار فارکس به یک سری عوامل وابسته است. در تحلیل فاندامنتال یک سری مسائل اهمیت زیادی دارد و باید روی آن‌ها تمرکز کنیم. از جمله این مسائل مهم و محوری می‌توان به  نرخ بهره و تورم، تولید ناخالص داخلی (GDP)، نرخ‌های رشد، نرخ بیکاری، تراز تجاری و پدیده قفل شدن در بدهی‌ها (Debt Overhang) اشاره کرد.
ابزارها و منابع تحلیل برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر تکنیکال باید بتوانید به صورت کاملاً تخصصی اندیکاتورهای روند، اسیلاتورهای محدوده، روندها و محدوده‌های روند را بشناسیم. در این بین نباید از ارزش و کاربرد خطوط روند و الگوهای نموداری غافل شویم. ابزارها و منابع مختلفی برای تحلیل فاندامنتال مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به گزارش‌ها، اعداد و ارقام و بیانیه‌هایی که در سخنرانی‌های افراد مهم و تأثیرگذار سیاسی و اقتصادی مطرح می‌شود. از جمله این افراد می‌توان به رئیس بانک فدرال رزرو آمریکا اشاره کرد.

رویدادهای موجود در تقویم اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی یکی دیگر از ابزارهای عالی برای تحلیل فاندامنتال یا بنیادی است. در این باید روی گزارش‌های سالانه بانک‌های مرکزی و عوامل اصلی و زیربنایی هم توجه کرد.

شاخص‌ها و اندیکاتورها ·      میانگین متحرک

·      اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD)

·      باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

·      خطوط روند

·      خطوط فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)

·      الگوهای نمودار شمعی

نرخ بهره، نرخ تورم، نرخ بیکاری، تراز تجاری، بودجه و بودجه خزانه‌داری و تولید ناخالص داخلی از جمله شاخص‌هایی هستند که هنگام تحلیل فاندامنتال توجه ویژه‌ای به آن‌ها می‌شود.
افق زمانی از آنجا که الگوهای قیمتی فراکتال هستند، معامله‌گران می‌توانند الگوها را در تایم فریم‌های متفاوتی ببینند. به همین خاطر می‌توانند در هر تایم فریمی معامله‌ کنند. بیشتر معامله‌گران فاندامنتال در تایم فریم‌های روزانه یا کوتاه‌تر معامله‌ می‌کنند. در صورتی که بخواهید از تحلیل فاندامنتال برای فعالیت در بازار استفاده کنید، باید کمی صبور باشید؛ چون معمولاً کمی طول می‌کشد تا آثار تحلیل شما در بازار مشخص شود. گاهی یک تحلیل چند ماه و حتی چند سال طول می‌کشد تا نتیجه خودش را در بازار نشان دهد.
سبک و مدل معامله‌گری هم معامله‌گران روزانه و هم معامله‌گران نوسانی (سوئینگ تریدرها) می‌توانند از این سبک و مدل تحلیل کمک بگیرند. این مدل از تحلیل برای تمامی افرادی که در بازار تحلیل می‌کنند مناسب است ولی  معامله‌گران نوسانی (سوینگ) و پوزیشن تریدرها (معامله‌گران مبتنی بر موقعیت) می‌توانند بهترین استفاده را از این مدل تحلیل ببرند.

تحلیل تکنیکال یعنی خو گرفتن و دوستی با الگوها (Patterns)

اگر بخواهیم تحلیل تکنیکال را خیلی ساده و خودمانی تعریف کنیم، باید بگوییم که مطالعه الگوهای قیمتی (Price Patterns) است؛ در واقع ما در این تحلیل می‌خواهیم ببینیم که آیا روند تغییرات و نوسانات قیمت‌ها، تابع یک الگوی مشخص است؟ حتی اگر می‌بینیم که نوسانات قیمتی الگوی مشخصی ندارد، باید سعی کنیم که خودمان یک الگو برای آن پیدا کنیم. در صورتی که می‌خواهید به تحلیلگران تکنیکال حرفه‌ای تبدیل شوید، باید سه الگوی زیر را خیلی خوب یاد بگیرید:

1. الگوهای نموداری (چارتی)

برای تحلیل تکنیکال باید بتوانید نمودار قیمت‌ها را به خوبی مطالعه کنید و اصلاً در این نوع تحلیل شما همیشه با نمودارها سر و کار خواهید داشت. برای تحلیل نمودارها باید از ابزارهای ترسیمی مثل خطوط افقی، خطوط روند و سطوح فیبوناچی استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کند که الگوهای چارتی یا نموداری را خیلی بهتر و راحت‌تر تشخیص دهید. وقتی این الگوها را شناسایی کنید می‌توانید نقاط ضعف و قوت خرید یا فروش را متوجه شوید و تصمیمات بهتری اتخاذ کنید.

2. الگوهای شمعی (کندل)

برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر تکنیکال حرفه‌ای باید بتوانید از چارت‌ها و نمودارهای قیمتی  از جمله نمودارهای شمعی استفاده کنید.  این نمودارها به شما کمک می‌کنند که سطوح بالا و پایین و نقطه باز و بسته شدن قیمت را در یک تایم فریم مشخص به خوبی مشاهده کنید. با استفاده از نمودارها و الگوهای شمعی می‌توانید سرنخ‌هایی از رفتار خریداران و فروشندگان به دست بیاورید.

3. شاخص ها و اندیکاتورها

یکی از ابزارهای مهمی که باید کار با آن‌ها را یاد بگیرید و از آن‌ها در تحلیل تکنیکال خودتان استفاده کنید، شاخص‌ها هستند. شاخص‌ها و اندیکاتورها به شما کمک می‌کنند که درک درست و واقع‌بینانه‌ای از بازار داشته باشید. به عنوان مثال شاخص‌ها به شما نشان می‌دهند که چه زمانی میزان خرید یا فروش، بیش از حد انجام شده است. یک سری از اندیکاتورها به شما کمک می‌کنند که بفهمید بازار در آینده صعودی یا نزولی خواهد شد.

برای موفقیت در بازار فارکس تحلیل تکنیکال را فرابگیرید

در صورتی که واقعاً می‌خواهید به یک معامله‌گر توانا و موفق در بازار فارکس تبدیل شوید، هیچ چاره‌ای جز آموزش تکنیکال فارکس ندارید. در واقع شما باید به بهترین شکل ممکن تحلیل تکنیکال را یاد بگیرید و به صورت مداوم از آن استفاده کنید. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتر و کامل‌تری در مورد انواع و اقسام تحلیل به دست بیاورید پیشنهاد می‌شود مقاله آموزش پیشرفته فارکس را مطالعه کنید.

نظر شما در مورد تحلیل تکنیکال در فارکس چیست؟ شما برای معاملات خود در بازار تبادلات ارزی بیشتر از کدام نوع تحلیل کمک می‌گیرید؟ از نگاه شما تحلیل تکنیکال چه مزایا و معایبی دارد؟ به نظر شما در چه مواقعی بهتر است از تحلیل تکنیکال کمک بگیریم؟ لطفاً پرسش‌ها، نظرها و پیشنهادهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منابع: TradingView / The Secret MindsetCashback Forex

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *