استراتژی های حد سود و ضرر در بازار فارکس

حد سود و ضرر در بازار فارکس بسیار حائز اهمیت است. بنا براین باید به استراتژی های حد سود ضرر در بازار فارکس نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. چون یکی از علل اصلی ضرر معامله‌گران بی توجهی به حد سود و ضرر و ادامه دادن معامله بر خلاف جریان و روند است.

به خاطر دارم نخستین روزهایی که بازار فارکس را شروع کرده بودم، بارها شده بودم که معامله‌ای انجام میدادم و به سطح سود خوبی میرسید اما پس از مدتی همان معامله را با ضرر سنگین میبستم.

حتی در بعضی مواقع آن معاملات موجب از بین رفتن حساب معاملاتیم می‌شد. برای من سوال بود حد سود و ضرر را در کدام رقم بگذارم که بالاترین و بهترین بازدهی را برایم به ارمغان بیاورد؟ چون کار بسیار چالش انگیزی بود و هیچگونه قاعده ثابتی نداشت.

امکان داشت زمانی که حد ضرری میگذاریم بازار همان رقم را بزند و برگردد. و یا بلعکس. در نخستین معاملاتم به یاد دارم که در روند صعودی، طلا خریده بودم. حد سود آن را ده دلار بالاتر تعیین کرده بودم.

آن معامله با سود بسته شد، اما اگر آن معامله را نمیبستم پنجاه برابر آن مبلغ سود نصیبم میشد. حسرت بزرگی بود! به این دلیل است که به نحوه قرار دادن حد سود و ضرر اهمیت میدهیم و شاگردان و دانشجویانمان را به فراگیری این اصول فرا میخوانیم.

روش سود و ضرر با حد مطلوبیت
روش سود و ضرر با توجه به حد مطلوبیت

استراتژی‌های حد ضرر و سود

همان طور که پیش از این هم اشاره شد، حد سود و حد ضرر اهمیت بسیاری بالایی در معاملات شما در بازارهای مالی دارند بنابراین، لازم است که در کنار آموزش فارکس این استراتژی‌ها را فرا بگیرید.

روش اول، حد ضرر و سود با توجه به حد مطلوبیت

آن قدر که نیاز است

نخستین روشی که معامله‌گران برای تعیین حد سود و ضرر انتخاب میکنند با توجه حد مطلوبیت آنان است. برای مثال یک حساب ده هزار دلاری داریم، وارد یک پوزیشن طلا می‌شویم.

با خود میگوییم که اگر در این معامله پانصد دلار سود کنم کافیست و نمی‌خواهم بیش از دویست و پنجاه دلار ضرر کنم. این ارقام هیچ اساس تحلیلی و علمی ای ندارند، صرفا حد مطلوبیت شما هستند و شما اینگونه دوست دارید؛ یا امکان دارد در یک معامله‌ای نفت خریداری کرده و قصد داشته باشید در این معامله هزار دلار ضرر کنید و هزار دلار هم سود کنید.

این یکی هم بدون هیچ تحلیلی است. به صورت کلی برای فعالیت در بازار های مالی باید با چند اصطلاح مدیریت ریسک آشنا باشید و آن ها را برای خود تعیین و مشخص کنید. در زیر حائز اهمیت ترین آن ها را به شما میگوییم.

مطلوبیت و توانایی ریسک در حد ضرر و حد سود

هدف شما این است که در بازار فارکس کار کنید و پول به دست آورید. قطعا اگر هدفی دیگر داشته باشید فعالیت شما در بازار بیهوده است. چند سال قبل یکی از دوستان ثروتمند من وارد بازار فارکس شد.

او سرمایه فراوانی را وارد بازار کرد و قصد داشت خیلی سریع ثروتش را چند برابر کند. از من برای مشاوره دعوت کرد و به دفترش رفتم. یک دفتر فوق العاده داشت در مرکز نیویورک و کار اصلی‌اش صادرات و واردات کالاهای نایاب بود. از او پرسیدم چه مقدار سرمایه وارد بازار کردی؟ پاسخ داد تقریبا یک میلیون دلار. گفتم تجربه داری؟

مطلوبیت و تونایی ریسک در بازار فارکس
مطلوبیت و تونایی ریسک در بازار فارکس

با اکراه گفت اندکی. بعد شروع کرد به صحبت کردن از ایده هایش درباره بازار فارکس: من دیگه واقعا از کارکردن فیزیکی خسته شدم، وقتش شده که برم کنار ساحل هاوایی در ویلایم بنشینم و آنلاین پول دربیارم.

منم بهش گفتم موافقم، مشکلی با این مسئله ندارم. فقط بیا چند تا مسئله را با هم مشخص کنیم. اول این که چه قدر میخواهی پول در بیاری؟ گفت فکر میکنم درآمد از بازار فارکس نامحدود باشد، ماهی هرچه قدر بخواهم میشود. مثلا صد هزار دلار.

گفتم برای این 100 هزار تا حاضری چه قدر ضرر کنی؟ حاضری صد هزار تا ضرر کنی؟ گفت نه به هیچ وجه، این سرمایه کارم بوده و الان باید با این سرمایه زندگی کنم. بعد بهش گفتم، تو توانایی ضرر کردن و ریسک کردن را داری، چون یک میلیون دلار در حسابت پول داری. اما مطلوبیت آن را نداری. یعنی حاضر نیستی برای صد هزار دلار سود، صد هزار دلار ضرر کنی.

ابتدا باید حد ریسک مطلوب را تعیین کنیم
ابتدا باید حد ریسک مطلوب را تعیین کنیم

پس ابتدا باید حد ریسک مطلوب را تعیین کنیم. توانایی ریسک و مطلوبیت ریسک را بسنجیم. ازش پرسیدم چه قدر از این پول را میتوانی ضرر کنی؟ گفت نهایتا پنجاه هزار دلار. خب پس ما باید برای پنجاه هزار دلار برنامه ریزی کنیم.

حد ریسک در هر معامله

بعد از آن که حد مطلوبیت را شناسایی کردیم، باید ببینیم در هر معامله باید چه قدر از سرمایه خود را بگذاریم. برای مثال ما یک حساب ۱۰ هزار دلاری داریم، و حد مطلوبیت ریسکمان هزار دلار است. در نتیجه ما می‌بایست قسمتی از این 1000 دلار را در هر معامله ریسک کنیم.

برای مثال ما حد ریسک مان در هر معامله بین ده تا سی درصد حد ریسک مان باشد. یعنی بین صد تا سیصد دلار. در نتیجه هنگامی که قصد داریم معامله کنیم، حد ضرر خود را بین صد تا سیصد دلار میگذاریم.

نسبت ضرر به سود
نسبت ضرر به سود

ریسک به ریوارد (نسبت ضرر به سود)

یک رقم دیگری که بسیار حائز اهمیت است که برای خودمان مشخص کنیم، ریسک به ریوارد است. اگر در یک معامله‌ای حد ضرر خود را روی سیصد دلار گذاشتیم، حد سودمان باید چند باشد که این معامله منطقی شود؟ ریسک به ریوارد می‌شود: نسبت حد ضرر به حد سود.

به عنوان مثال ما طلا میخریم و حد ضررمان را روی سیصد دلار میگذاریم. حد سود خود را نیز روی ششصد دلار می‌گذاریم. به این معنا که به ازای هر 1 دلاری که ضرر میکنیم 2 دلار احتمال سود داریم؛ این به معنی ریسک به ریوارد 1 به 2 است.

حداقل در یک معامله ریسک به ریوارد میبایست 1 به 1 باشد، در حالت مطلوب ریسک به ریوارد 1 به 2 ، 1 به 3 و یا حتی بیشتر است. در این حالت شما هم سطح ریسک خود را حفظ کرده‌‌اید و هم به ازای هر 1 دلار ضرر خود چندین دلار کسب سود کرده اید.

روش حد سود و ضرر با توجه به مطلوبیت بیشتر به استراتژی معاملاتی افراد در بازار فارکس بستگی دارد و اساس تحلیلی ندارد. به هدف، برنامه و سطوح مطلوبیت هر شخص بستگی دارد. این روش اگر با سایر روش هایی که در این مقاله توضیح میدهیم ترکیب شود میتواند بازدهی و راندمان خیلی فوق العاده ای را داشته باشد.

روش دوم، حد ضرر و سود با توجه به مقاومت و حمایت

روش مرسوم دیگر برای حد سود و ضرر مشخص کردن در بازار فارکس با توجه به حمایت ها و مقاومت ها است. برای اطلاعات بیشتر درباره حمایت و مقاومت به مقاله هر آنچه درباره تحلیل تکنیکال فارکس باید بدانید مراجعه کنید.

حد سود و ضرر با توجه به مقاومت و حمایت
حد سود و ضرر با توجه به مقاومت و حمایت

همانطور که اطلاع دارید حمایت ها و مقاومت ها نواحی خیلی حساسی در قیمت هستند که معامله گران به آن اعداد و ارقام واکنش نشان میدهند. به عنوان مثال اگر در طلا خط حمایت روی 1370 باشد، با شکست این رقم می‌توان امیدوار بود که قیمت پایین تر برود چون سطح بسیار قوی ای را شکسته است. به طور کلی با شکست حمایت و مقاومت قیمت جریان و روند خود را ادامه میدهد و ریزش و  افزایش آن با شدت بیشتری پیگیری میشود. یکی از روش های حد سود و ضرر تعیین کردن توجه به این سطوح حمایت و مقاومت است.

برای مثال ما در رقم 1375 طلا خریده‌ایم، روند طلا  نزولی است و در رقم 1370 حمایت شده. در نتیجه ما میتوانیم حد ضرر معامله خود را پایین تر از رقم 1370 بگذاریم. به این دلیل که میدانیم با شکست این رقم جریان و روند نزولی ادامه پیدا میکند و دلیلی ندارد که در یک روند نزولی ما معامله خرید داشته باشیم.

برای همین معامله میتوان حد سود خود را با توجه به مقاومت گذاشت. برای مثال طلا در رقم 1400 مقاومت شده است و یک سطح بسیار قوی در این ناحیه ساخته است.

در نتیجه ما حد سود خود را در محدوده و بازه این مقاومت میگذاریم، به این دلیل که فکر میکنیم با رسیدن به این رقم جریان و روند صعودی متوقف می‌شود و ما میتوانیم معامله خود را در این قیمت ببندیم. دقت کردن به خطوط حمایت و مقاومت در حد سود و ضرر گذاری بسیار حائز اهمیت، مرسوم و رایج است.

به خطوط و نواحی حمایت و مقاومت توجه کنید
به خطوط و نواحی حمایت و مقاومت توجه کنید

از شما سپاسگزاریم که با مقاله استراتژی های حد سود و ضرر در بازار فارکس با ما همراه بودید. باعث افتخار ماست که نظرات خودتان را با مجموعه ما به اشتراک بگذارید. همچنین می‌توانید برای فراگرفتن آموزش‌های بیشتر، سایر مقالات آموزشی بلاگ آموزش فارکس را دنبال کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *