چهار دلیل شکست معامله گران فارکس

با درود فراوان، در این مقاله با شما خواهم بود تا چهار دلیل شکست معامله گران فارکس رو خدمت شما بگم تا با استفاده از اونها بتونید در این بازار پرسود، کم‌ترین ضرر رو متحمل بشید.

درسته که خطای انسان ریشه در مسائل مختلفی داره، اما یک معامله‌گر بدترین دشمن خودش به حساب میاد. شاید بگید چرا بدترین دشمن؟! این‌طور باید بگم که دلیل ضرر مالی و شکست معامله‌ گران فارکس خیلی ساده‌س؛ مقصر اصلی خود معامله‌گران هستند.

برای این‌که دلیل موفقیت معامله گران در بازار فارکس رو بیشتر متوجه بشید، مقاله پنج راه موفقیت در بازار فارکس که باید بشناسید رو مطالعه کنید. البته که انتخاب کارگزار مناسب می‌تونه نقش کلیدی رو در موفقیت یک معامله‌گر بازی کنه، اما تجارت مالی مخصوصا در بازارهای ارز نیازمند برنامه‌ریزی طولانی مدت و دقیق در سطوح مختلف هست.

باید بدونید که یک معامله‌گر بدون درک اصول اولیه بازار و تحلیل مداوم این محیط به اصطلاح بی‌ثبات، نمی‌تونه شروع به معامله کنه. حالا در ادامه چند پیشنهاد برای افرادی که قصد معامله در بازار فارکس رو دارند ارائه خواهم کرد تا بتونند با استفاده از اونها از ضرر مالی احتمالی جلوگیری کنند.

بیش از حد معامله نکنید!

چهار دلیل شکست معامله گران فارکس
بیش از حد معامله نکنید

معامله‌ بیش از حد و انجام معاملات خیلی بزرگ و مکرر از شایع‌ترین دلایل شکست معامله‌گران فارکس محسوب میشه. حالا دلیل این همه معامله بیش از حد چیه؟ نداشتن سرمایه کافی، داشتن اهداف سود غیرواقعی در سر معامله‌گر و از همه مهم‌تر اعتیاد به بازار از دلایل معامله بیش از حد در این بازار هست. بیشتر معامله‌گران در جریان هستند که بدون پول نمیشه کسب درآمد کرد.

یکی از مزایای فارکس دسترسی به حساب‌های اهرمی بسیار بالاست. با توجه به این مورد معامله‌گرانی که سرمایه کمی هم دارند می‌تونند با پیش‌بینی قیمت دارایی‌های مالی، سود زیادی رو کسب کنند و یا برعکس متحمل ضرر زیادی بشن.

با این وجود داشتن سرمایه کافی در یک حساب تجاری، شانس معامله‌گر رو توی سودآوری دراز مدت به طور قابل توجهی افزایش میده و از فشار روانی در حین معامله کم می‌کنه.

وقتی سرمایه کافی وجود داشته باشه، نتیجه این میشه که معامله‌گران بخش کوچیکی از سرمایه خودشون رو توی یک معامله ریسک می‌کنند و در عین حال به سود قابل توجهی می‌رسند.

حالا حتما می‌پرسید که چقدر سرمایه برای این کار لازم داریم؟

0.01لات(هر لات به معنی صدهزار) حداقل حجم معاملاتی هست که بروکرها ارائه می‌کنند. البته باید بگم معامله در حجم کم تنها راه کم کردن ریسک نیست. مبتدیان و معامله‌گران هر دو باید به فکر تعیین حد ضرر(Stop-Loss) برای خودشون باشند.

قاعده کلی ریسک برای معامله‌گران تازه کار حداکثر یک درصد از کل سرمایه در هر معامله‌س. اگه معامله‌گران تازه کار با سرمایه‌ای بیشتر از این میزان معامله کنند، احتمال ضرر اونها به شدت افزایش پیدا می‌کنه. استفاده متعادل و با احتیاط از اهرم توی معاملات کوچیک روش خوبی برای حفظ سرمایه در درازمدت هست.

همون‌طور که گفتم اعتیاد داشتن به معامله یکی دیگه از دلایل ضرر مالی معامله‌گران فارکس هست. اونها همش قیمت‌ها رو دنبال می‌کنند. معامله در بازه‌های زمانی کوتاه با جفت ارزهای متغیر در بازاری که مدام در حال افزایش هست، ممکنه در فرد معامله‌گر آدرنالین زیادی رو ترشح کنه و باعث ایجاد هیجان زیادی در اون بشه.

البته همون‌طور که می‌دونید اون طرف قضیه هم خیلی مهمه و اگه بازار در جهت غیرمنتظره حرکت بکنه، امکان ایجاد استرس زیاد وجود داره. معامله‌گران همیشه باید یک استراتژی خروج واضح داشته باشند تا اگه هیچ چیزی طبق برنامه پیش نرفت از این سناریو جلوگیری کنند.

معامله‌گران باهوش در این مواقع می‌دونند که نباید برای هر چیزی ریسک بکنند و هر اقدامی ارزش ریسک کردن نداره. اونها کاملا می‌دونند الان زمان درستی هست برای این‌که از معامله دست بکشند و به فکر حفظ مانده حساب خودشون باشند. شما به عنوان یک معامله‌گر باید بدونید که فردا هم به بازار دسترسی دارید و امکان فرصت‌های تجاری جدید برای شما وجود داره.

اگه در جایگاه معامله‌گر صبر و شکیبایی رو به عنوان قدرت خودتون ببینید و فکر نکنید که یک ضعف از طرف شماست، خیلی زود به درصد بالایی از معاملات سودآور دست پیدا خواهید کرد. شاید پیش خودتون فکر کنید این حرف من تناقض داره! اما گاهی اوقات امتناع از ورود به بازار، بهترین روش برای سودآوری یک معامله‌گر فارکس محسوب میشه.

با شرایط بازار سازگاری داشته باشید

 دلیل شکست معامله گران فارکس
با شرایط بازار سازگاری داشته باشید

یکی دیگه از دلایل ضرر و شکست معامله‌ گران فارکس داشتن این تصور غلط هست که با داشتن یک استراتژی تجاری اثبات شده، میشه به تعداد زیادی از معاملات سودآور دست پیدا کرد.

بازارها بی‌ثبات هستند؛ اما باید بدونید که در بازار ثابت و یکنواخت هم نمیشه معامله کرد.

بنابراین بخاطر همین بی‌ثباتی بازار، معامله‌گران باید بتونند تغییرات بازار رو ردیابی کرده و خودشون رو با هر تغییری وفق بدن.

شاید بگید که این تغییرات ما رو در معرض ریسک‌های جدیدی قرار میده، کاملا درسته! اما بخاطر همین تغییرات فرصت‌های جدیدی هم بوجود میان.

یک معامله‌گر حرفه‌ای و زبردست به جای ترس از این تغییرات باید از اونها بیش‌ترین بهره لازم رو ببره.

نوسانات بازار تاثیر زیادی روی عملکرد تجاری داره. یک معامله‌گر باید جدیدترین نشریات مالی رو بررسی کنه و با دونستن میانگین ناپایداری، بتونه بازار روندی (Trending Market) رو به خوبی از بازار بی‌خطر (Ranging Market) تشخیص بده.

معامله‌گران باید نسبت به این مسئله آگاه باشند که نوسانات بازار ممکنه در طی ساعت‌ها، روزها، ماه‌ها و حتی سال‌ها پراکنده بشه. یک معامله‌گر همیشه باید از استراتژ‌ی‌ای پیروی کنه که مطابق با نوسانات موجود در شرایط کنونی بازار باشه.

پیگیری نشریات مالی از اهمیت بالایی برخورداره حتی اگه استراتژی منتخب اصولی نباشه. تصمیمات سیاست پولی مثل نرخ بهره و یا اطلاعات اقتصادی در مورد بیکاری و اعتماد مصرف‌کننده، می‌تونه تمایل جامعه تجاری رو دچار تغییر کنه.

جالبه بدونید واکنش بازار به این حوادثی که اشاره کردم، تاثیر زیادی روی عرضه و تقاضای ارزهای مربوطه میذاره. نهایتا، اگه نتونیم بازارهای گرایشی رو از بازارهای بی‌ثبات تشخیص بدیم، باعث اعمال ابزار تجاری اشتباه در زمان نامناسب میشه که این موضوع می‌تونه ضربه زیادی به ما وارد کنه.

مدیریت ریسک قوی داشته باشید

چهار دلیل شکست معامله گران فارکس
مدیریت ریسک قوی داشته باشید

مدیریت ریسک نامناسب باعث میشه تا معامله‌گران فارکس به سرعت دچار ضرر مالی بشن. این‌که پلتفرم‌های تجاری مجهز به مکانیسم‌های اتوماتیک حد سود(Take-Profit) و حد ضرر(Stop-Loss) هستند به هیچ وجه اتفاقی نیست.

تسلط روی اونها به حد قابل توجهی شانس معامله‌گران رو برای موفق شدن افزایش میده. معامله‌گران نه‌تنها باید از وجود این مکانیسم‌ها مطلع باشند، بلکه باید بتونند اونها رو به شکل درست و مطابق با نوسانات بازار به کار بگیرند. توجه به نسبت ریسک به ریوارد یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک مدیریت ریسک خوب به حساب میاد.

نسبت ریسک/پاداش یک معیار سنجشی هست که توی برنامه‌ریزی به معامله‌گران کمک می‌کنه تا بدونند اگه معامله طبق برنامه پیش بره چقدر سود و اگه طبق برنامه پیش نره چقدر ضرر می‌کنند.

از یک برنامه تجاری پیروی کنید

 شکست معامله گران فارکس
از یک برنامه تجاری پیروی کنید

خُب معامله‌گران فارکس به چه علت‌های دیگه‌ای ضرر می‌کنند؟ به نظرم دیدگاه ضعیف و ناتوانی در آمادگی برای شرایط فعلی بازار توی این موضوع نقش مهمی داره.

به شما توصیه اکید دارم که با تجارت مالی مثل یک نوع کسب‌و کار برخورد کنید، چون واقعا همین‌طوره.

هر پروژه تجاری جدی، به یک برنامه جدی تجاری نیاز داره. یک معامله‌گر حرفه‌ای باید با تلاش و صرف وقت یک استراتژی تجاری کامل برای خودش مهیا کنه.

یک برنامه تجاری در کم‌ترین حالت باید نقاط بهینه ورود و خروج معاملات، قوانین مدیریت پول و نسبت ریسک/پاداش رو در نظر بگیره.

معامله‌گران فارکس به دو دسته تقسیم میشن:

دسته اول از بازار سهام و بازارهای مالی دیگه، رانده شده و بخاطر شرایط تجاری بهتر و یا سرمایه‌گذاری‌ دارایی‌های خودشون به فارکس رو آوردن. دسته دوم معامله‌گران تازه کاری هستند که از قبل توی هیچ بازار مالی‌ای معامله نداشتند.

کاملا طبیعی به نظر می‌رسه که دسته اول بخاطر تجربه‌ا‌ی که دارند، توی معاملات فارکس موفقیت بیشتری رو بدست بیارن. اونها جواب سوالاتی که برای معامله‌گران تازه کار پیش میاد رو به خوبی می‌دونند! سوالاتی مثل چرا معامله‌گران فارکس شکست می‌خورند؟ یا چرا همه‌ی معامله‌گران دچار شکست میشن؟ دلیل شکست معامله گران فارکس توی جیب اون هاست.

نکته مهم اینجاست که معامله‌گران با تجربه در قبال سود انتظاراتی واقع‌بینانه دارند. انتظارات واقع‌بینانه بعضی از فشارهای روانی تجارت رو کم می‌کنه.

در این بین بعضی از معامله‌گران با تجربه هم هستند که توی معامله غرق احساسات‌شون میشن و پشت سر هم تصمیمات اشتباه می‌گیرند. این موضوع از مهمترین دلیل شکست معامله گران فارکس هستش.

نکته‌ای که باید معامله‌گران تازه کار بدونند این هست که نمیشه در بازار فارکس به سرعت ثروتمند شد. فارکس هم مثل هر تجارت یا شغل دیگه‌ای، دوره‌های خوب و بد همراه با ریسک و پاداش داره.

بهترین متحد شما در این کار صبر و یکپارچگی شماست. نیازی نیست معامله‌گر توی یک یا دو معامله بزرگ حتما به ثروت کمی برسه. چون این موضوع به عادت بد تجاری و ضرر قابل توجهی در طول زمان تبدیل خواهد شد.

بهترین گزینه برای شما، رسیدن به نتایج مثبت از طریق معاملات کوچیک‌تر در طول ماه‌ها و سال‌هاست. امیدوارم از مقاله چهار دلیل شکست معامله گران فارکس بهره لازم رو برده باشید و باعث افتخار ماست که نظرات خودتون رو با مجموعه آموزش فارکس به اشتراک بذارید.

4.1/5

One thought on “چهار دلیل شکست معامله گران فارکس

  1. احمد میگوید:

    درست گفتین .اصل و اساس بازار فارکس و سود و ضررش روانشناختی هست . تحلیل یه روند کار سختی نیست ولی شکست اصلی رو آدم از رفتار ذاتی خودش میخوره تو این بازار که به نظر من قابل تغییر هم نیست .

  2. یاتمم میگوید:

    بازار فارکس شکست هم داخلش داره …فقط حرفه‌ای ها شکست نمیخورن که تعدادشان کمه در دنیا

    • امیررضا پهلوان میگوید:

      اگر اصولی پیش برید و مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه رعایت کنید شماهم میتونید از حرفه ای های این بازار باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *