هر آنچه که باید درباره‌ی پیوت بدانید

پیوت در فارکس

در این مطلب قصد داریم عمیقا به اهمیت Pivot Points (PP) برای معاملات روزانه بپردازیم. وقتی این مقاله را مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که دلیل علاقه معامله‌گران روزانه برای استفاده از پیوت چیست و چگونه می‌توان آن را به عنوان بخشی از برنامه معاملاتی کلی خود به کار برد. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب جذاب همراه ما باشید.

نقطه محوری (Pivot Point) چیست؟

نقطه محوری یا پیوت یک شاخص فنی است که در بازه‌های زمانی مختلف، روند کلی بازار را مشخص می‌کند. نقاط محوری توسط معامله‌گران در مبادلات سهام و کالا استفاده می‌شود. آنها بر اساس قیمت‌های بالا، پایین و بسته شدن جلسات معاملاتی قبلی محاسبه می‌شوند و برای پیش بینی سطوح حمایت و مقاومت در جلسه فعلی یا آتی کاربرد دارند. معامله‌گران می‌توانند از این سطوح حمایت و مقاومت، برای تعیین نقاط ورود و خروج و نقاط توقف ضرر و کسب سود استفاده کنند.

نحوه محاسبه نقاط محوری

چند نوع روش مختلف برای محاسبه نقطه محوری وجود دارد که در ادامه شرح می‌دهیم؛ اما رایج‌ترین آنها سیستم پنج نقطه‌ای است. این سیستم از قیمت بالا، پایین و بسته شدن روز قبل به همراه دو سطح حمایت و دو سطح مقاومت (در مجموع پنج نقطه قیمت) برای استخراج نقطه محوری استفاده می‌کند و معادلات آن در زیر آمده است:

  • Pivot Point= (Previous High+Previous Low+Previous Close)/3​
  • Support 1 (S1)=(Pivot Point∗2)−Previous High
  • Support 2 (S2)=Pivot Point−(Previous High−Previous Low)
  • Resistance 1 (R1)=(Pivot Point∗2)−Previous Low
  • Resistance 2 (R2)=Pivot Point+(Previous High−Previous Low)

در بازارهای ۲۴ ساعته، مانند بازار فارکس که جفت ارزها در آن معامله می‌شود، نقاط محوری اغلب با استفاده از زمان بسته شدن نیویورک (۴ بعد از ظهر به وقت شرقی) در یک چرخه 24 ساعته محاسبه می‌شود. از آنجایی که GMT اغلب در معاملات فارکس نیز استفاده می‌شود، برخی از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از ساعت ۲۳:۵۹ GMT برای پایان یک جلسه معاملاتی و ۰۰:۰۰ GMT برای افتتاح جلسه جدید استفاده کنند.

با وجود این که از پیوت برای تعیین سطوح مقاومت و حمایت روز بعد استفاده می‌شود، این امکان وجود دارد که از داده‌های هفته گذشته استفاده کرد و نقاط محوری را برای هفته آینده تعیین کرد. این به معامله‌گران نوسانی و تا حدی کمتر، به معامله‌گران روزانه، خدمت می‌کند.

روش‌های جایگزین

یکی دیگر از تغییرات رایج سیستم پنج نقطه‌ای، گنجاندن قیمت افتتاحیه در فرمول است:

  • Pivot Point= (Today’s opening+Yesterday’s High+Yesterday’s Low+Yesterday’s Close)/4​

در اینجا قیمت افتتاحیه به معادله اضافه می‌شود. سپس می‌توان با استفاده از نقطه محوری اصلاح شده، سطوح حمایت و مقاومت را مشابه سیستم پنج نقطه‌ای که در بالا گفتیم، محاسبه کنید. در حالی که دانستن نحوه محاسبه نقاط محوری برای درک آنچه استفاده می‌کنید مهم است، اکثر پلتفرم‌های نموداری نقاط محوری را برای ما محاسبه می‌کنند. شما می‌توانید به سادگی نشانگرهای نقطه محوری را به نمودار خود اضافه کنید و تنظیمات دلخواه خود را انتخاب کنید.

پیوت

پیوت به شما چه می‌گوید؟

نقاط محوری یک شاخص روزانه برای معاملات آتی، کالاها و سهام هستند که برخلاف نوسانگرها یا میانگین‌های متحرک، ثابت هستند و در طول روز قیمت‌های یکسانی ارائه می‌دهند. این بدان معنا است که معامله‌گران می‌توانند پیش از شروع روز معامله، از سطوح برای کمک به برنامه‌ریزی معاملات خود استفاده کنند.

برای مثال، معامله‌گران می‌دانند که اگر قیمت دارایی به زیر نقطه محوری سقوط کند، احتمالا در اوایل جلسه آن را می‌فروشند. برعکس، اگر قیمت بالاتر از نقطه محوری باشد، آنها خرید خواهند کرد. S1، S2، R1 و R2 می‌توانند به عنوان قیمت‌های هدف برای چنین معاملاتی و همچنین سطوح توقف ضرر استفاده شوند.

ترکیب نقاط محوری با سایر اندیکاتورهای روند، روشی رایج در معامله است. یک نقطه محوری که با میانگین متحرک ۵۰ دوره‌ای یا ۲۰۰ دوره‌ای (MA) یا سطح گسترش فیبوناچی همپوشانی یا همگرایی دارد، به سطح حمایت/مقاومت قوی‌تری تبدیل می‌شود.

محدودیت نقاط محوری

نقاط محوری بر اساس یک فرمول ساده محاسبه می‌شوند، و در حالی که برای برخی از معامله‌گران کار می‌کنند، ممکن است برای دیگران مفید نباشند. هیچ اطمینانی وجود ندارد که قیمت در نمودار متوقف شود، معکوس شود یا حتی به سطوح ایجاد شده در نمودار برسد. در مواقع دیگر قیمت از طریق یک سطح به عقب و جلو حرکت می‌کند. بنابراین مانند همه اندیکاتورها، فقط باید به عنوان بخشی از یک برنامه معاملاتی کامل، از آن استفاده شود.

تاریخچه استفاده از پیوت

نقاط محوری در ابتدا توسط معامله‌گران کف در بازارهای بورس استفاده می‌شد. آنها از قیمت‌های بالا، پایین و بسته شدن روز قبل برای محاسبه نقطه محوری برای روز معاملاتی فعلی استفاده می‌کردند. این محاسبه به آنها کمک کرد تا سطوح مهم در طول روز معاملاتی را بیابند. نقاط محوری دارای ویژگی‌های پیش‌بینی کننده هستند، بنابراین به عنوان شاخص‌های پیشرو برای معامله‌گران در نظر گرفته می‌شوند.

نقطه محوری اصلی، مهم‌ترین سطح قیمت برای روز است؛ در اصل، تعادل بین نیروهای صعودی و نزولی را نشان می‌دهد. به عبارت دیگر، زمانی که قیمت‌ها بالاتر از نقطه محوری هستند، بازار سهام صعودی در نظر گرفته می‌شود. اگر قیمت‌ها به زیر نقطه محوری سقوط کنند، بازار نزولی در نظر گرفته می‌شود. در حالیکه نقاط محوری در ابتدا توسط معامله‌گران کف استفاده می‌شد، اکنون توسط بسیاری از معامله‌گران خرده فروشی، به ویژه در سهام و فارکس استفاده می‌شود.

چرا معامله‌گران روزانه به استفاده از پیوت علاقه‌مند هستند؟

با مطالعه موارد فوق الذکر و تکیه بر تجربیات و تحلیل خودتان، احتمالا می‌توانید حدس‌هایی بزنید که چرا معامله‌گران روزانه، علاقه دارند تا از پیوت به وفور استفاده کنند؛ از جمله‌ی این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

منحصر به فرد برای معاملات روزانه

فرمول نقاط محوری، داده‌های روز معاملاتی قبلی را می‌گیرد و آن را در روز معاملاتی فعلی اعمال می‌کند. به این ترتیب، سطوحی که شما به آنها نگاه می‌کنید فقط برای روز معاملاتی جاری قابل اجرا هستند. این باعث می‌شود که نقاط محوری به شاخص منحصر به فرد نهایی برای معاملات روزانه تبدیل شوند.

فریم‌های زمانی کوتاه

از آنجایی که داده‌های نقاط محوری مربوط به یک روز معاملاتی هستند، این اندیکاتور فقط برای بازه‌های زمانی کوتاه‌تر قابل اعمال است. بهترین تایم فریم برای نشانگر نقطه محوری ۱ دقیقه، ۲ دقیقه، ۵ دقیقه و ۱۵ دقیقه است. از این رو، برای معامله‌گران روزانه بسیار پرکاربرد است.

دقت بالا

نشانگر پیوت، یکی از دقیق‌ترین ابزارهای معاملاتی است. چرا که این اندیکاتور توسط بسیاری از معامله‌گران روزانه، حرفه‌ای و خرده فروشی به طور یکسان استفاده می‌شود. این نشانگر به شما امکان می‌دهد با اطمینان و همگام با جریان بازار معامله کنید.

مجموعه‌ای غنی از داده‌ها

نقاط محوری در نمودارها مجموعه‌ای غنی از داده‌ها را ارائه می‌دهند. همانطور که در بالا توضیح دادیم، این اندیکاتور هفت سطح معاملاتی جداگانه را نشان می‌دهد. بنابراین چنین اندیکاتوری قطعا برای یک معامله‌گر یک روزه در جلسه معاملات کافی است.

استفاده آسان

اندیکاتور PP یک ابزار تجاری آسان برای استفاده است. اکثر پلتفرم‌های معاملاتی این نوع اندیکاتور را ارائه می‌دهند. این بدان معنی است که شما نیازی به محاسبه سطوح به صورت جداگانه ندارید.

انواع مختلف پیوت

در ادامه شما را با پنج نوع از محبوب‌ترین نقاط محوری آشنا می‌کنیم.

پیوت چیست

۱. نقاط محوری استاندارد

نقاط محوری استاندارد، اساسی‌ترین نقاط محوری هستند که معامله‌گران روزانه می‌توانند از آنها استفاده کنند. در ابتدا، معامله‌گران با یک نقطه محوری پایه شروع می‌کنند. این میانگین قیمت بالا، پایین و بسته شدن دوره قبل است. در زیر محاسبه کامل نقاط محوری استاندارد آمده است.

محاسبه نقطه محوری پایه:

(P) = (High + Low + Close)/3

محاسبه اولین نقطه پشتیبانی:

Support 1 (S1) = (P x 2) – High

محاسبه دومین نقطه پشتیبانی:

Support 2 (S2) = P  –  (High  –  Low)

محاسبه اولین سطح مقاومت:

Resistance 1 (R1) = (P x 2) – Low

محاسبه دومین سطح مقاومت:

Resistance 2 (R2) = P + (High  –  Low)

۲. نقاط محوری فیبوناچی

نقطه محوری فیبوناچی، شاید محبوب‌ترین نوع پیوت در میان معامله‌گران باشد. پسوندهای فیبوناچی، اصلاحات و پیش‌بینی‌ها معمولا در فارکس استفاده می‌شوند، اما برای سهام نیز استفاده می‌شوند. سطوح اصلاح فیبوناچی بر اساس یک دنباله ریاضی نامگذاری شده است.

کن ریبت استاد ریاضیات در دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید بسیاری از چیزها در ریاضیات و در دنیای واقعی توسط قوانین بازگشتی ساده کنترل می‌شوند، که در آن هر رخداد با یک فرمول ساده بر حسب رخداد قبلی اداره می‌شود و یک عدد فیبوناچی ساده‌ترین فرمول ممکن را دارد! فقط حاصل جمع دو عدد قبلی.

در این روش، سطوح فیبوناچی اصلی که معامله‌گران نظارت می‌کنند، سطوح ۳۸.۲% و ۶۱.۸% اصلاحی هستند. فرمول‌ها به صورت زیر هستند.

Pivot در فارکس

محاسبه نقطه محوری پایه:

Pivot Point (P) = (High + Low + Close)/3

محاسبه اولین سطح پشتیبانی:

Support 1 (S1) = P – {.382 * (High  –  Low)}

محاسبه دومین سطح پشتیبانی:

Support 2 (S2) = P – {.618 * (High  –  Low)}

محاسبه اولین سطح مقاومت:

Resistance 1 (R1) = P + {.382 * (High  –  Low)}

محاسبه دومین سطح مقاومت:

Resistance 2 (R2) = P + {.618 * (High  –  Low)}

محاسبه سومین سطح مقاومت:

Resistance 3 (R3) = P + {1 * (High  –  Low)}

۳. نقطه محوری Woodie

نقاط محوری  وودی وزن بیشتری بر قیمت بسته شدن می‌گذارد. با این حال، محاسبه مشابه فرمول استاندارد پیوت است.

R2 = PP + (High – Low)

R1 = (2 X PP) – Low

PP = (High + Low) + (2 x Closing Price) / 4

S1 = (2 X PP) – High

S2 = PP – (High + Low)

۴. نقاط محوری Camarilla

نقطه محوری دیگری که معامله‌گران از آن استفاده می‌کنند، نقاط محوری کاماریلا هستند. نیک اسکات نقطه محوری Camarilla را در دهه ۱۹۸۰ اختراع کرد. این روش شبیه به نقطه محوری وودی است. با این حال، چهار سطح مقاومت و چهار سطح حمایت وجود دارد. در مقابل، نقطه محوری Woodie دارای دو سطح مقاومت و دو سطح پشتیبانی است. محاسبه پیوت کاماریلا به شرح زیر است:

R4 = Closing + ((High -Low) x 1.5000)

R3 = Closing + ((High -Low) x 1.2500)

R2 = Closing + ((High -Low) x 1.1666)

R1 = Closing + ((High -Low x 1.0833)

PP = (High + Low + Closing) / 3

S1 = Closing – ((High -Low) x 1.0833)

S2 = Closing – ((High -Low) x 1.1666)

S3 = Closing – ((High -Low) x 1.2500)

S4 = Closing – ((High-Low) x 1.5000)

پیوت در فارکس

۵. نقاط محوری Demark

نقاط محوری دیمارک رابطه متفاوتی بین قیمت‌های باز و بسته شدن دارند. تام دیمارک، تاجر معروف این نسخه را معرفی کرد. نقطه محوری Demark از عدد X برای محاسبه خط سطح پایین و سطح مقاومت بالا استفاده می‌کند. همچنین بر اقدامات اخیر قیمت تأکید دارد. محاسبه آن به شرح زیر است:

If Close > Open, then X = (2 x High) + Low + Close

If Close < Open, then X = High + (2 x Low) + Close

If Close = Open, then X = High + Low + (2 x Close)

Pivot Point = X/4

Resistance 1  = X/2 – Low

Support 1  = X/2 – High

نحوه ترسیم اندیکاتور پیوت در بازار معاملات

شاخص نقطه محوری بازار فارکس باید به صورت زیر در نمودارها اعمال شود:

  1. سطح PP
  2. R1 و  S1
  3. R2و  S2
  4. R3 و  S3

وقتی این ترتیب را دنبال می‌کنید، احتمال کمی وجود دارد که به اشتباه هر سطح را برچسب گذاری کنید. برای جلوگیری از این سردرگمی بالقوه، می‌توانید سطوح را با رنگ‌های متفاوتی کدگذاری کنید. به عنوان مثال، همیشه می‌توانید سطح PP را سیاه رنگ کنید. سپس سطوح R1، R2، و R3 را به رنگ قرمز و S1، S2 و S3 را به رنگ آبی درآورید. به این ترتیب شما ایده روشنی از مکان PP به عنوان مرز بین سطوح محوری حمایت و مقاومت خواهید داشت.

خوشبختانه، این روزها بسیاری از پلتفرم‌های نموداری دارای نشانگر نقطه محوری داخلی هستند. این بدان معنی است که نشانگر را می‌توان به طور خودکار و تنها با یک کلیک ماوس روی نمودار خود اعمال کرد. این قطعا منجربه صرفه‌جویی در زمان شما می‌شود.

پیوت چگونه کار می‌کند؟

نقاط محوری یک تابع پشتیبانی و مقاومت استاندارد را در نمودار قیمت ارائه می‌دهند. هنگامی که اقدام قیمت به یک سطح محوری می‌رسد، ممکن است یکی از دو رویداد زیر به وقوع بپیوندد:

  • پشتیبانی/مقاومت
  • شکست قابل تعمیم

با در نظر گرفتن همه موارد، اگر می‌بینید که اقدام قیمت (price action) به یک نقطه محوری در نمودار نزدیک می‌شود، باید وضعیت را به عنوان یک سطح معاملاتی عادی در نظر بگیرید. با وجود این، اگر قیمت هنگام رسیدن به این سطح، شروع به تردید کند و ناگهان در جهت مخالف جهش کند، ممکن است بهتر باشد که در جهت جهش معامله کنید. اگر اقدام قیمت از یک پیوت عبور کند، باید انتظار داشته باشیم که عمل در جهت شکست ادامه یابد. این شکست نقطه محوری نامیده می‌شود.

معاملات روزانه با Pivot Points

اکنون که ساختار اصلی نقاط محوری را درک کردیم، وقت آن رسیده که شما را با دو استراتژی معاملاتی استفاده از پیوت آشنا کنیم: شکست نقطه محوری و پرش نقطه محوری.

۱. معاملات شکست پیوت

برای ورود به یک معامله شکست نقطه محوری، زمانی که قیمت از سطح نقطه محوری عبور می‌کند، باید با استفاده از دستور حد توقف، یک موقعیت را باز کنید. این شکست‌ها بیشتر در صبح رخ می‌دهد. اگر شکست نزولی است، پس باید یک معامله کوتاه را آغاز کنید. اگر شکست صعودی باشد، معامله باید طولانی باشد.

همیشه در هنگام معاملات شکست نقطه محوری از توقف ضرر استفاده کنید. یک مکان خوب برای توقف شما یک بالا/پایین است که جایی قبل از شکست قرار گرفته باشد. به این ترتیب معامله شما همیشه در برابر حرکت‌های غیرمنتظره قیمت ایمن می‌شود. شما باید معامله شکست نقطه محوری خود را حداقل تا زمانی که عمل قیمت به سطح محوری بعدی برسد، نگه دارید.

2. معاملات پرش پیوت

این یکی دیگر از رویکردهای معاملاتی نقطه محوری است. به جای خرید شکست، در این استراتژی معاملاتی نقطه محوری، ما بر نمونه‌هایی تأکید می‌کنیم که اقدام قیمت از سطوح محوری جهش می‌کند.

اگر دارایی در حال آزمایش یک خط محوری از سمت بالا است و به سمت بالا منعکس می‌شود، باید آن سهم را خریداری کنید. برعکس، اگر قیمت یک خط محوری را از سمت پایین آزمایش می‌کند و به سمت پایین می‌چرخد، باید دارایی را بفروشید.

طبق معمول، اگر شما معامله‌گر کوتاه مدت هستید، دستور توقف ضرر برای این معامله باید بالاتر از سطح پیوت قرار بگیرد و اگر شما معاملات با بازه زمانی طولانی انجام می‌دهید، باید دستور توقف ضرر خود را پایین‌تر قرار دهید. برای فعال بودن، معاملات جهش نقطه محوری باید حداقل تا زمانی که اقدام قیمت به سطح بعدی نمودار برسد، آن را حفظ کنید.

نقاط محوری چگونه باعث ایجاد یکپارچگی می‌شود؟

آیا در مورد زمان خروج از معاملات خود وسواس دارید؟ شاید پلن معاملاتی شما مستحکم باشد، اما شما همیشه از فروش دارایی‌تان پشیمان می‌شوید. یا از اینکه خیلی زود بیرون آمده اید پشیمان هستید یا از اینکه دارایی‌تان را خیلی طولانی نگه داشته اید. دیگر به دنبال راه حل سریع نباشید. معامله به روش صحیح را بیاموزید. زیرا این چیزی است که بسیاری از معامله‌گران، سال‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

تا این مرحله، گنجاندن نقاط محوری در معاملات شما می‌تواند مانند رفتن از تاریکی و قدم گذاشتن به سمت روشنایی باشد. زیبایی استفاده از نقاط محوری این است که شما سه سطح واضح دارید:

  • کجا باید وارد تجارت شد
  • چه زمانی باید از تجارت خارج شد
  • چگونه می‌توان توقف ضرر خود را قرار داد

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که در تعیین این مرزهای معاملاتی مشکل دارید، نقاط محوری می‌توانند کارت برنده شما باشند. برای توضیح بیشتر این موضوع، نمودارهای زیر را بررسی کنید.

Pivot در فارکس

Pivot در فارکس

آیا زیبایی وجود پیوت در نمودار را می‌بینید؟

اگر در مورد محل قرار دادن توقف‌ها، ورودی‌ها و اهداف سود خود مشکل دارید، نقاط محوری تمام این موارد را برای شما انجام می‌دهند.

برای دستیابی به این هدف، نیازی به سیستم معاملاتی گران قیمت یا برنامه هوش مصنوعی ندارید. نکته مهم دیگری که باید تکرار شود این است که می‌توانید به سرعت ریسک و پاداش هر معامله را در نظر بگیرید. بنابراین با گذشت زمان، شما ناگزیر بیشتر از چیزی که ببازید، برنده خواهید شد و بیشتر پیشرفت می‌کنید.

چه زمانی در یک معامله زیان‌ده با پیوت قرار گرفته ایم؟

نکته کلیدی دیگری که در مورد نقاط محوری باید به آن توجه کرد این است که می‌توانید به سرعت تشخیص دهید که چه زمانی در معاملات زیان‌ده هستید. به موارد زیر دقت کنید.

هنگامی که نتوان سطح محوری را حفظ کرد

اگر به مدت طولانی در یک معامله با شکست یکی از سطوح مقاومت گیر افتاده اید و می‌بینید که دارایی‌تان در نمودار می‌خزد و به زیر این سطح عقب‌نشینی می‌کند، احتمالا در وضعیت بدی قرار گرفته اید. هنگامی که معاملات شما طبق برنامه‌ریزی‌تان پیش نمی‌رود، جای نگرانی دارد. این بدان معنا نیست که شما باید به دنبال صعودها بدوید، اما به این معنی است که باید به سطح مناسبی از اقدامات قیمت در این نقطه حساسیت داشته باشید.

هنگام بررسی رویدادها با گذشت زمان

نکته دیگر این است که مدت زمانی که پس از وارد شدن به موقعیت فعلی‌تان می‌گذرد را در نظر بگیرید. اگر موقعیت شما 30 دقیقه پس از ورود به معامله در زیر یا درست در اطراف سطح شکست قرار دارد. سهام سیگنال‌های هشدار دهنده را به شما اعلام می‌کند.

بیش از حد به خروج از معاملات بد فکر نکنید. اگر خود را در معامله‌ای می‌بینید که متوقف شده یا سطحی را حفظ نمی‌کند، فقط از معامله خارج شوید. انتظار برای وقوع یک رویداد، می‌تواند منجر به ضررهای بیشتر شود. فراتر از سرمایه، مشکل اصلی که با آن روبرو خواهید شد، آشفتگی عاطفی ناشی از مقابله با چنین ضرری است. نیازی نیست زیاد فکر کنید؛ فقط کافی است که معامله را ببندید!

چرا پیوت اطلاعات مفیدی از روزهای گذشته را ارائه می‌دهد؟

اکثر نرم افزارهای ترسیم نمودار به شما این امکان را می‌دهند که انتخاب کنید آیا می‌خواهید نقاط محوری روز فعلی را ببینید یا نقاط محوری روزهای قبل را؟

در نگاه اول، تمرکز بر سطوح روز جاری آسان است، زیرا یک الگوی نمودار تمیز ارائه می‌دهد. با این حال، سطوح روزهای قبل می‌تواند مقاومت را در نمودار شما ایجاد کند.

پیوت در فارکس

در نمودار فوق از NANO می‌بینید که سطح R4 پاک شده است. احتمالا سوال بعدی که از خود می‌پرسید این است که NANO در کجا متوقف خواهد شد؟ متأسفانه، صرفا نگاه کردن به نقاط محوری برای یک روز، راهی برای تعیین این تصمیم به شما نمی‌دهد.

با گذشت چند روز از سطوح نقطه محوری

اکنون، بیایید با داده‌های نقطه محوری بیش از یک روز به این مثال نگاهی بیاندازیم.

همانطور که در نمودار مشاهده می‌کنید، تعدادی از سطوح مقاومت نزدیک به قیمت بسته شدن ما در روز وجود دارد. مانند هر شاخص دیگری، هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت در یک سطح متوقف شود و عقب نشینی کند.

پیوت Pivot

نکته برجسته کردن این سطوح مقاومت اضافی این است که به شما نشان دهیم که باید از سطوح کلیدی موجود در بازار آگاه باشید. شما باید به سطح ۲ یا زمان و فروش نگاه کنید تا ببینید روی کدام سطح باید تمرکز کنید. چالش واقعی شما این است. اگر فورا بفروشید ممکن است از سودهای کلان محروم بمانید. به عنوان یک گزینه، می‌توانید در سطح مقاومت بعدی به فروش برسانید.

چگونه با Pivot Points تمرین کنیم؟

امیدواریم اکنون اطلاعات دقیقی در مورد فرمول‌ها، استراتژی‌ها و سودمندی پیوت برای معامله‌گران روزانه کسب کرده باشید. مانند هر استراتژی معاملاتی، برای به دست آوردن دست بالا در بازار، نیاز به زمان و تمرین دارید. به همین دلیل، هیچ راهی بهتر از شبیه ساز برای تمرین Pivot Point وجود ندارد. پیشنهاد می‌کنیم حداقل یک نمونه ۲۰ معامله‌ای از این استراتژی را امتحان کنید و قبل از استفاده از پول واقعی، آن معاملات را تجزیه و تحلیل کنید.

نقاط محوری یک راه عالی برای شناسایی مناطق حمایت و مقاومت هستند، اما زمانی که با انواع دیگر تجزیه و تحلیل تکنیکی ترکیب شوند بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند. پیوت بر اساس یک محاسبه ساده است، در حالی که برای برخی از معامله‌گران کار می‌کند، ممکن است برای دیگران مفید نباشد. هیچ اطمینانی وجود ندارد که قیمت در سطوح ایجاد شده در نمودار متوقف شود، معکوس شود یا حتی به آن برسد. ممکن است در مواقعی دیگر قیمت از طریق یک سطح به عقب و جلو حرکت کند. از این رو، مانند همه اندیکاتورها، فقط باید به عنوان بخشی از یک برنامه معاملاتی کامل استفاده شود.

1/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *