خطوط حمایت و مقاومت چیست و معامله آنها در فارکس به چه صورت است؟

خطوط حمایت و مقاومت

خطوط حمایت و مقاومت، مفاهیمی پیشرو برای معامله‌گران هستند. آنها در بسیاری از استراتژی‌ها استفاده می‌شوند و به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا ورود و خروج به موقعی در بازار داشته باشند. آنها همچنین برای قرار دادن سفارشات سودآور و توقف ضرر مفید هستند.

خطوط حمایت و مقاومت

به طور کلی، حمایت و مقاومت خطوطی هستند که نشان می‌دهند قیمت در حین تماس با آنها، با یک مانع برخورد کرده و تغییر می‌کند. مقاومت، خط بالایی از نمودار است که قیمت به سمت آن افزایش می‌یابد. معامله‌گران انتظار دارند که قیمت یا از این خط بازگشت کند و به سمت پایین حرکت کند یا به سادگی میزان افزایش آن کند شود. اگر قیمت بتواند از مقاومت بالاتر برود، قدرت روند صعودی قیمت تایید می‌شود. با این حال، قیمت همچنان به دنبال مانع بعدی برای جهش خواهد بود.

حمایت خط پایین‌تری از نمودار است که قیمت برای کاهش به سمت آن می‌رود. برعکس نحوه عملکرد مقاومت، پیش‌بینی می‌شود که قیمت یا معکوس شود و به سمت بالا حرکت کند یا افت آن کندتر شود. اگر قیمت به زیر این خط نزول کند، قدرت روند نزولی تایید می‌شود و قیمت همچنان به دنبال مانع بعدی برای بازگشت به بازار خواهد بود.

خطوط حمایت و مقاومت

انواع حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت مانند بسیاری دیگر از مفاهیم بازارهای مالی به خصوص فارکس، شامل انواع مختلفی می‌شوند که در ادامه به معرفی و تحلیل هر یک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

نوسان بالا و پایین

این نوسانات نوع سنتی خطوط حمایت و مقاومت هستند. برای تعیین هر یک از آنها، فقط باید نزدیکترین نقطه‌ای را که قیمت در آن تغییر کرده است را انتخاب کنید. اگر یک خط افقی از این سطح بکشید، خطوط حمایت یا مقاومت ممکن را دریافت خواهید کرد.

اگر در جایی که قیمت افزایش یافت، یک نوسان پایین مشاهده کردید، این سطح حمایت خواهد بود. اگر نوسان بالایی پیدا کردید که در آن قیمت به سمت پایین معکوس شد، آن سطح مقاومت خواهد بود. این نوع پشتیبانی و مقاومت قابل اعتماد است.

خط حمایت

نقاط نوسان پلکانی

معمولا این نوع حمایت و مقاومت در روندها اتفاق می‌افتد. اگر روند قوی مشاهده می‌کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که قیمت سطوح حمایت یا مقاومت را بشکند. به محض اینکه قیمت مانع را شکست، این سطح اولین مقصد خود را تغییر می‌دهد.

به عنوان مثال، تصور کنید که در حال معامله در یک روند نزولی هستید. قیمت در زیر اولین خط حمایت می‌شکند و در نتیجه این حمایت به مقاومتی برای قیمت تبدیل می‌شود. شما می‌توانید انتظار داشته باشید که دارایی به این سطح بازگردد و یک عقب نشینی رخ دهد. بنابراین، می‌توانید با هدف قرار دادن مقاومت تازه شکل‌گرفته شده، وارد یک موقعیت خرید شوید یا در جهت معکوس شدن آن معامله کنید.

خطوط مقاومت فارکس

خطوط حمایت و مقاومت پویا

این خطوط بر اساس بازه زمانی تغییر می‌کنند. آنها به صورت ثابت کشیده نشده اند. برای به دست آوردن آنها، باید شاخص میانگین متحرک را پیاده‌سازی کنید. یکی از عملکردهای خط میانگین متحرک این است که بسته به موقعیتش نسبت به قیمت، به عنوان یک سطح حمایت یا مقاومت عمل کند. از آنجایی که نشانگر همیشه در حال حرکت است، خطوط حمایت/مقاومت دائما تغییر می‌کند.

چگونه می‌توان خطوط حمایت و مقاومت را در نمودار پیدا کرد؟

این خطوط به راحتی در نمودار قیمت قابل شناسایی هستند. روش‌های یافتن آنها در نمودار با انواعی که در بالا توضیح دادیم مرتبط است. به موارد زیر دقت کنید.

خطوط افقی

روش سنتی برای شناسایی خطوط مقاومت و حمایت، یافتن نوسان بالا و پایین است. نوسان به این معنی است که قیمت از آن سطح بازگشته و جهت خود را تغییر داده است.

کافی است فقط یک حداکثر یا حداقل سطحی را پیدا کنید که در آن قیمت دفعه قبل معکوس شده است، یک خط افقی از میان آن بکشید و منتظر بمانید تا قیمت دوباره به این سطح برسد.

خطوط حمایت و مقاومت فارکس

خطوط روند

معمولا به خطوط روند، سطوح حمایت و مقاومت هم گفته می‌شود. به عبارت ساده‌تر، خط روند سطحی است که حرکت قیمت را از بالا به پایین محدود می‌کند و به ترسیم کانالی کمک می‌کند که قیمت در آن تحرک دارد. مرز بالایی این کانال خط مقاومت خواهد بود و مرز پایینی آن به خط پشتیبانی تبدیل می‌شود. برای ترسیم این سطوح فقط به دو نقطه (حداکثر و حداقل) نیاز دارید تا بتوانید آنها را با یک خط به هم متصل کنید.

شاخص‌های فنی

یک‌سری شاخص‌های فنی وجود دارد که با قرار دادن خودکار آنها روی سطوح حمایت و مقاومت، زندگی معامله‌گر را آسان‌تر می‌کنند. به عنوان مثال، اصلاح فیبوناچی و نقاط محوری هر دو شاخص‌هایی هستند که به طور گسترده در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شوند. آنها خطوط افقی می‌سازند که به عنوان خطوط حمایت و مقاومت عمل می‌کنند.

اصلاح فیبوناچی یک شاخص پیچیده‌تر است. شما باید در آن افراطهای قیمت را پیدا کنید و شاخص را به درستی قرار دهید تا درست کار کند. نقاط محوری به اقدامات خاصی نیاز ندارند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را مانند هر شاخص دیگری روی نمودار قرار دهید. با این حال، آنها یک ابزار فنی استاندارد نیستند؛ اگر در متاتریدر معامله می‌کنید، باید آنها را به صورت آنلاین دانلود کنید.

Support and Resistance

همچنین می‌توانید میانگین‌های متحرک را در نمودار قیمت اعمال کنید. اگرچه باید به شما هشدار دهیم که آنها برای تعیین خطوط مقاومت و حمایت از دقت زیادی برخوردار نیستند؛ زیرا پایدار نیستند و موقعیت خود را بر اساس حرکت قیمت تغییر می‌دهند.

چگونه می‌توانیم با خطوط حمایت و مقاومت، معاملات فارکس را انجام دهیم؟

یکی از بهترین کاربردهای خطوط پشتیبانی و مقاومت، تعریف نقاط ورود و خروج برای موقعیت‌ها، همراه با تنظیمات مدیریت ریسک کارآمد است. برخی از کاربردهای عملی حمایت و مقاومت عبارتند از:

سفارش سود را اجرا کنید

این قیمتی است که در آن معامله‌گر می‌تواند سود موجود در یک موقعیت را بگیرد. به این معنا که با نزدیک شدن قیمت به یک حمایت (از بالا)، معامله‌گران مدت ممکن است از موقعیت‌های خود سود ببرند. برعکس، با نزدیک شدن قیمت به یک مقاومت (از پایین)، معامله‌گران بلند مدت ممکن است سود ببرند.

یک موقعیت جدید در نزدیکی یک سطح بدون شکست ایجاد کنید

زمانی که قیمت به سطح حمایت نزدیک می‌شود، یک سرمایه‌گذار فنی تمایل دارد تا سفارش‌های خرید محدود را نزدیک و بالاتر از یک خط حمایت تعریف‌شده وارد کند و برعکس، سفارش‌های فروش محدود را نزدیک و دقیقا زیر خط مقاومت وارد کند.

یک موقعیت جدید در شکست یک سطح ایجاد کنید

هنگامی که یک خط حمایت شکسته می‌شود، می‌توان یک موقعیت سفارش کوتاه را ایجاد کرد که قیمت‌ها پس از آن به سطح حمایت بعدی (پایین‌تر) می‌روند. برعکس، اگر یک مقاومت شکسته شود، می‌توان با این انتظار که قیمت‌ها به سطح مقاومت بعدی (بالاتر در صورت وجود)، حرکت کنند، خرید را انجام داد.

تنظیم توقف ضرر را قرار دهید

نقض یک سطح می‌تواند برای محدود کردن ضرر نیز مورد استفاده قرار گیرد. به جای استفاده از شکست سطح حمایت یا مقاومت به عنوان فرصتی برای ایجاد موقعیت جدید، می‌توانید از آن برای به حداقل رساندن ضرر نیز استفاده کنید. باید فورا از یک موقعیت بازنده خارج شوید. سیگنال مورد نظر برای انجام این کار از شکستن سطح حمایت یا مقاومت می‌آید.

هنگامی که خطوط شکسته می‌شود، سطوح حمایت و مقاومت نقش‌های معکوس را تغییر می‌دهند؛ این یکی از جنبه‌های کلیدی شناسایی خطوط حمایت و مقاومت است. هنگامی که یک سطح (چه حمایت یا مقاومت) شکسته شود، ویژگی فنی سطح معکوس می‌شود. یعنی یک حمایت شکسته اکنون تبدیل به یک مقاومت و یک مقاومت شکسته اکنون تبدیل به یک حمایت می‌شود.

استراتژی حمایت و مقاومت

یک استراتژی حمایتی و مقاومتی ساده شامل یکی از مفیدترین الگوهای فنی است که یک روند جانبی یا محدوده را در بر دارد. به نمودار کندل استیک زیر دقت کنید؛

حمایت و مقاومت

اولین گام، شناسایی حمایت و مقاومتی است که قیمت فعلی و اخیر را محدود می‌کند. هنگامی که این کار انجام شد، تئوری این است که سفارشات خرید و فروش را به طور مناسب، نزدیک و بالاتر از سطح حمایت و درست زیر سطوح مقاومت، ارائه دهیم. پس از انجام این کار، اعمال توقف ضرر (مثلا دستورات خروج) برای سفارشات خرید (یا فروش) عمل عاقلانه‌ای خواهد بود.

مثالی از استراتژی ریسک محدود با خطوط حمایت و مقاومت

در زیر یک مثال اساسی از یک طرح تجاری با ریسک محدود برنامه‌ریزی شده (به عنوان مثال، تفاوت بین سفارشات ما و خروج)، برای بازگشت مطلوب آورده شده است. اگر از یک طرح معاملاتی استفاده شود و موقعیت فروش وارد شود، یک مورد از دو رویدادی که در ادامه بیان می‌کنیم، رخ خواهد داد. آنها در دو شکل زیر مشخص شده‌اند.

شکل اول سناریوی ایده‌آل را نشان می‌دهد. یک موقعیت کوتاه (فروش) در بالای محدوده، نزدیک به سطح بالا و مقاومت، با توقف ضرر در طرف دیگر مقاومت وارد شده است. از نقطه فروش، قیمت به انتهای پایین بازه باز می‌گردد و دستور برداشت سود (نزدیک به حمایت) راه اندازی می‌شود و از این موقعیت با سود خارج می‌شوید.

شکل دوم سناریویی را نشان می‌دهد که باید از آن اجتناب کنید، اما باید برای آن آماده باشید. یک موقعیت کوتاه (فروش) در بالای محدوده، نزدیک به سطح بالا و مقاومت، با توقف ضرر در طرف دیگر مقاومت وارد شده است. از نقطه فروش، قیمت به جای کاهش، دوباره به انتهای محدوده بالا می‌رود و از طریق آن افزایش می‌یابد. با انجام این کار، سفارش پذیرفته شده و باعث توقف ضرر می‌شود. بنابراین از این موقعیت با ضرر خارج می‌شوید.

مقاومت

این نمودارها نشان می‌دهد که وقتی قیمت پس از فروش کوتاه مدت کاهش و یا افزایش می‌یابد چه اتفاقی رخ می‌دهد.

استفاده از خطوط حمایت و مقاومت در معاملات روند

می‌توان گفت که بازارها در بسیاری از موقعیت‌ها از جمله روندها، از خطوط مقاومت و حمایت پیروی می‌کنند. بنابراین، یکی از اولین گام‌ها در معاملات روند، شناسایی مناطق کلیدی حمایت و مقاومت است.

هنگامی که این خطوط از یکدیگر عبور می‌کنند، می‌توانند با یک روند تعامل داشته باشند و باعث شوند که در جهتی متفاوت شکسته شود. به این مناطق تلاقی می‌گویند. این موضوع می‌تواند در پیش بینی انحرافات از روند اصلی به شما کمک کند. در ادامه این مطلب به روند معاملات با استفاده از خطوط حمایت، مقاومت و تلاقی نگاهی خواهیم کرد.

با استفاده از حمایت و مقاومت در بازارهای پرطرفدار

هنگام بررسی یک روند، با تعیین طولانی‌ترین خطوط حمایت و مقاومت آن شروع می‌کنیم. برای روند طولانی باید بزرگنمایی کنید تا بیشتر قسمت نمودار برایتان قابل مشاهده باشد.

برای انجام خودکار این کار می‌توانید از یک شاخص پشتیبانی/مقاومت در پلتفرم معاملاتی‌ خود استفاده کنید. چنین شاخصی همه خطوط را برای شما مشخص می‌کند و قدرت هر یک را نشان می‌دهد.

اگر ترجیح می‌دهید بدون شاخص کار کنید، می‌توانید همین کار را با نگاه کردن انجام دهید. فقط کمی بیشتر طول می‌کشد. معمولا ساده‌ترین کار این است که از جلوی نمودار شروع کنید و به سمت عقب بروید.

حمایت و مقاومت در فارکس

با نگاهی به نمودار ۱ ساعته USD/JPY در بالا، می‌بینید که روند اولیه از A به B است. اگر این خط را بررسی کنید، می‌بینید که در طول عمر روند، مقاومت قوی در اوایل روند ایجاد شده است. سپس بعدا، قیمت شکسته شده و بالا می‌رود. سپس این خط به عنوان یک حمایت قوی توسعه می‌یابد. بنابراین این خط حمایت/مقاومت اصلی برای روند است. چرا که بیشتر اقدامات قیمت در روند در اطراف این خط اتفاق می‌افتد.

منظور از خطوط تلاقی چیست؟

روندها به ندرت در خطوط مستقیم شکل می‌گیرند. اگر به نمودار نگاه کنید، متوجه خواهید شد که قیمت با نوسان در اطراف خط روند اصلی، بالا و پایین می‌شود. این حرکات قیمتی، روندهای خود را در مقیاس کوچکتر ایجاد می‌کند. بنابراین گام بعدی، مشخص کردن خطوط جزئی حمایت و مقاومت است. این‌ها خطوطی هستند که قیمت از خط روند اصلی فاصله می‌گیرد.

هنگام انجام این کار، باید به روندهای قبلی نگاهی بیندازیم. روندهای قوی برای مدت طولانی تأثیر خود را ادامه می‌دهند. هنگامی که خطوط حمایت و مقاومت آنها با هم تلاقی می‌کنند، مناطقی از تلاقی ایجاد می‌شود.

با نگاهی دقیق‌تر به نمودار، می‌توانید یک الگوی گوه افزایشی را در وسط مشاهده کنید که با علامت C مشخص شده؛ در اینجا، قیمت بین یک خط حمایت و مقاومت در حال افزایش محبوس شده است. این یک تصویر «روند درون یک روند» را تشکیل می‌دهد.

حال اگر خطوط گوه را بر حسب زمان به سمت عقب ردیابی کنیم، می‌بینیم که آنها از حمایت/مقاومت اصلی یک روند صعودی قدرتمند منتهی می‌شوند. نمای بزرگنمایی شده در شکل زیر نشان داده شده است.

این روند صعودی، همچنان بر قیمت تاثیر دارد و زمانی اتفاق می‌افتد که روند نزولی تازه شکل گرفته با حمایت آن روند صعودی قبلی روبرو شود. این به عنوان یک تلاقی در نمودار مشخص شده است.

خطوط حمایت و مقاومت

پس از تکمیل گوه، روند به خط حمایت پایین‌تر بازمی‌گردد و روند نزولی مسیر خود را از سر می‌گیرد. هنگامی که خطوط روند اصلی و فرعی را مشخص کردید، نقشه‌ای از جایی که قیمت احتمالا در روند آینده با حمایت یا مقاومت روبرو می‌شود، در دست دارید.

برای این کار، باید خطوط حمایت و مقاومت را در جلوی نمودار یعنی نقطه فعلی در زمان حاضر بکشید. یک اندیکاتور هم می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد.

با استفاده از خط مرکز روند

خط روند اصلی به شما کمک می‌کند تا ورودی‌های معاملات خود را برای کاهش ریسک و به حداکثر رساندن حرکت جهت‌دار این روند قرار دهید.

خطوط تلاقی به شما می‌گویند که قیمت احتمالا در کجا از خط مرکزی روند خارج می‌شود یا از آن فاصله می‌گیرد. ساده‌ترین رویکرد برای معامله یک روند، خرید یا فروش در جهت روند است، زیرا قیمت به خط مرکزی باز می‌گردد. به عنوان مثال، در تصویر دهم، زمانی که قیمت شروع به حرکت به سمت پایین حمایت از خط مرکزی روند می‌کند، دارایی را در قله‌ها می‌فروشیم.

پس از تکمیل الگوی گوه، یک حرکت نزولی قوی وجود دارد. زیرا قیمت به سمت خط مرکزی روند برمی‌گردد. در اینجا معامله‌گران طولانی مدت خارج می‌شوند زیرا شکست صعودی انجام نمی‌شود. همچنین می‌توانید دو قله دیگر را که پس از آن شکل می‌گیرند، ببینید. سیگنال در اینجا چندان واضح نیست، اما همچنان می‌توان آنها را معامله کرد، زیرا قیمت شروع به بازگشت به سمت محور میانی روند می‌کند.

یک رویکرد غیرمستقیم‌تر که برخی از دنبال کنندگان روند خودکار انجام می‌دهند، ورود و خروج از بازار تنها در زمانی است که قیمت در خط روند اصلی قرار دارد. به عنوان مثال، در یک روند نزولی، شما فقط زمانی می‌فروشید که قیمت دقیقا روی خط روند باشد. این بدان معنا است که شما به جای هیاهوی اطراف روند، در روند میانگین معامله می‌کنید.

خطوط حمایت و مقاومت

اشتباهات رایج هنگام معامله با خطوط حمایت و مقاومت

چندین اشتباه وجود دارد که همه معامله‌گران هنگام ترسیم خطوط مقاومت و حمایت یا معامله روی آنها مرتکب می‌شوند؛ آنها عبارتند از:

  • به جای خطوط، نواحی را قرار می‌دهید؛ اگر نواحی دقیق را به جای خطوط ترسیم کنید، این خطر وجود دارد که قیمت نواحی را بشکند.
  • سفارشات توقف ضرر: قرار دادن دستورات توقف ضرر روی خطوط حمایت یا مقاومت امکان‌پذیر است، اما توصیه نمی‌شود.
  • شاخص‌های فنی: هنگام استفاده از شاخص‌های فنی برای قرار دادن سطوح حمایت و مقاومت، انتخاب تنظیمات مناسب و پیکربندی صحیح شاخص ضروری است.
  • بازه‌های زمانی بزرگتر: سطوح حمایت و مقاومت را می‌توان به راحتی در هر بازه زمانی تعیین کرد، اما به یاد داشته باشید که آنها در موارد بزرگتر، قابل اعتمادتر هستند.
  • جایگزینی: جالب است بدانید که این خطوط می‌توانند جایگزین یکدیگر شوند. وقتی قیمت به زیر سطح حمایت می‌شکند، به مقاومت جدید تبدیل می‌شود. به همین ترتیب، هنگامی که مقاومت شکسته می‌شود، به پشتیبانی تبدیل می‌شود.

همانطور که در این مطلب گفتیم، خطوط حمایت و مقاومت مفاهیم مهمی هستند که هر معامله‌گر باید در الگوی نمودار خود، از آنها اطلاع داشته باشد. آنها به تعیین نقاط ورود و خروج بازار کمک می‌کنند، تصویر فعلی بازار را نشان می‌دهند و می‌توانند جهت قیمت آینده را پیش‌بینی کنند.

با این حال، دانستن نحوه ترسیم آنها ضروری است. برای این کار باید زیاد تمرین کنید. یک حساب آزمایشی به شما امکان می‌دهد به لطف طیف گسترده‌ای از اوراق بهادار و ابزارهای موجود در آن، مهارت‌های خود را توسعه دهید. مزیت اصلی این است که شما می‌توانید در شرایطی تمرین کنید که بازار واقعی را بدون به خطر انداختن پول خود، آزمایش کنید.

کلمه کلیدی: خطوط حمایت و مقاومت

توضیحات متا: در این مطلب به بررسی خطوط حمایت و مقاومت پرداختیم و گفتیم که چگونه می‌توان آنها را تشخیص داد و با آنها معامله کرد. به علاوه نکاتی را درباره معامله روند با این خطوط ارائه دادیم.

چکیده: خطوط حمایت و مقاومت بخش مهمی از تجزیه و تحلیل تکنیکال هستند و دانستن آنها برای معامله‌گران بسیار مفید و ضروری است. از آنجایی که قیمت‌ها توسط عرضه و تقاضای بیش از حد هدایت می‌شوند، سطوح حمایت و مقاومت مشخص می‌کند که این محرک‌های بازار در نمودار معاملاتی کجا با هم ملاقات می‌کنند.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *