معادلات فاندامنتال چیست؟

معادلات فاندامنتال

تحلیل بنیادی یا فاندامنتال یکی از مهم‌ترین ابزارهای تحلیلی در بازارهای مالی است. معامله‌کنندگان حرفه‌ای برای معاملات بلندمدت در بازار از این نوع تحلیل استفاده می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به تمامی شاخص‌های مهم و معادلات فاندامنتال بپردازیم.

مفهوم کلی تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال یا بنیادی یکی از مهارت‌های بسیار مهم در بازارهای مالی است. در واقع هر معامله‌کننده‌ای برای انجام معاملات حرفه‌ای حتما به آن نیاز پیدا می‌کند. در تحلیل فاندامنتال فارکس، تمام پارامترهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که بر روی ارزش یک ارز در کشور موردنظر تاثیرگذارند، بررسی می‌شود.

همچنین در این تحلیل و به کمک معادلات فاندامنتال، کلیه پارامترهایی که به ما در پیش‌بینی ارزش ارز در آینده کمک می‌کنند، بررسی می‌شوند. برای اینکار معامله‌گران حرفه‌ای از اخبار، داده‌های اقتصادی، کانال‌های تحلیلی افراد مختلف و حرکات قیمت ارز را پیش‌بینی می‌کنند.

البته پارامترهای دیگری نیز برای یک تحلیل دقیق بنیادی در بازار فارکس موردنیاز هستند. برای مثال میزان عرضه‌ و تقاضا، بیکاری و برنامه‌های دولتی بسیار تاثیرگذارند و باید حتما مورد توجه قرار گیرند. از طرفی باید توجه داشت که بسیاری از اخبار و اطلاعاتی که منتشر می‌شوند تنها جنبه‌ی ایجاد شوک دارند و برنامه‌ریزی شده هستند. در واقع این اخبار با هدف تاثیرگذاری بر روی ذهنیت شما و در نهایت تغییر تصمیم نهایی شما منتشر می‌شوند.

مزیت‌ها و معایب تحلیل فاندامنتال

تحلیل بنیادی یا فاندامنتال به ما کمک می‌کند تا بتوانیم مسیر درست برای سرمایه‌گذاری را تشخیص دهیم. این یعنی با تحلیل بنیادی بسترهای درست سرمایه‌گذاری را می‌توانیم شناسایی کنیم. علاوه بر آن می‌توانیم در سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت بسیار موفق عمل کنیم. اگر شما بتوانید یک تحلیل فاندامنتال قوی انجام دهید، فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی را کشف خواهید کرد.

در ضمن ضرر کمتری را متحمل می‌شوید، چراکه پارامترهایی را مورد بررسی قرار داده‌اید که کمتر کسی به آنها توجه می‌کند. اگرچه تحلیل بنیادی کمی سخت‌تر از تحلیل تکنیکال به نظر می‌رسد، اما برای سرمایه‌گذاری‌های کلان خصوصا در حوزه ارز و بازار فارکس بسیار ضروری است.

پس از اینکه با مزیت‌های تحلیل بنیادی آشنا شدیم، اکنون نوبت به معایب آن می‌رسد. یکی از مهم‌ترین کاستی‌هایی که تحلیل بنیادی دارد، سریع نبودن آن است. در واقع شما زمان زیادی لازم خواهید داشت تا بتوانید یک ارز یا سهم را به صورت بنیادی تحلیل کنید. این موضوع بخاطر پارامترهای مختلفی است که باید مورد بررسی قرار گیرند. به همین منظور اگر بخواهیم از تحلیل بنیادی خود، نتایج دقیق و درستی بگیریم باید ماه‌ها برای آن وقت بگذاریم.

نکته‌ی مهمی که در کنار مزایا و معایب تحلیل فاندامنتال باید به آن توجه کنیم، ضرورت تحلیل فاندامنتال است. این یعنی در هر صورت باید از این تحلیل بسیار ضروری استفاده کنیم چراکه بسیاری از سهم‌ها را نمی‌توان جز با شناخت دقیق شرکت آن سهم معامله کرد. از طرفی برای دارایی‌هایی همچون ارز مناسب است.

ارزها و برخی از سهم‌ها که در بازار نسبت به ارزش واقعی خود، در قیمت‌های کمتر یا بیشتر معامله می‌شوند، باید توسط تحلیل فاندامنتال مورد بررسی قرار گیرند. به طور کلی استفاده از یک نوع تحلیل، هرگز کافی نیست. شما باید بتوانید از ابزارها و تحلیل‌های مختلف در کنار هم استفاده نمایید.

انواع تحلیل فاندامنتال

رویکردهای معادلات فاندامنتال

در تحلیل بنیادی دو نوع رویکرد وجود دارد و بر اساس همین رویکردها تحلیل صورت می‌گیرد. اینکه از چه نوع رویکردی استفاده کنید، بستگی به این دارد که شما نگاه کوتاه مدت دارید یا بلند مدت. اگر نگاه کوتاه مدت دارید بهتر است رویکرد بالا به پایین داشته باشید. این رویکرد معمولا توسط معامله‌کنندگانی که به دنبال فرصت‌های خاص و طلایی هستند، خیلی مناسب است. اما برای نگاه‌های بلند مدت به بازار، رویکرد پایین به بالا بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به معرفی این دو رویکرد می‌پردازیم.

رویکرد بالا به پایین

در این روش، تحلیلگران نگاه کلی به اقتصاد دارند و از طریق آن به بررسی شرکت‌ها و نماد‌ها می‌پردازند. برای این کار از اقتصاد کلان شروع می‌کنند و به گروه‌های زیرمجموعه می‌رسند. گروه‌های زیرمجموعه شامل گروه‌های صنعتی، شرکت‌ها ، نهادهای دولتی و … می‌شوند. در تحلیل فاندامنتال مهم است که بدانید تمام داده‌ها نسبی هستند. یعنی در مقایسه با گروه مشابه دیگری بدست آمده‌اند. بررسی شرکت‌ها در تحلیل بنیادی به صورت گروهی انجام می‌شود. این یعنی زمانی که یک شرکت نفتی مورد بررسی قرار می‌گیرد، آن را با یک شرکت مرتبط با حوزه فولاد مقایسه نمی‌کنند.

در رویکرد بالا به پایین باید جنبه‌های عمومی اقتصاد را مورد بررسی قرار دهید. مجموعه‌ی شرکت‌ها و نهاد‌هایی که در اقتصاد تعریف می‌شوند مثل سرنشینان یک کشتی هستند. با حرکت کشتی و بالا و پایین شدن آن، مجموعه‌ی این شرکت‌ها هم دچار تغییر و حرکت می‌شوند. رکود اقتصاد، رکود آنها را در پی دارد و رشد اقتصاد، باعث رشدشان خواهد شد. در این نگاه و رویکرد، اگر یک فهرست از شرکت‌ها را در یک حوزه خاص تهیه کنید، می‌توانید پارامترهای مشخصی را برای تمام آنها بررسی کنید. در نهایت خواهید توانست شرکتی را که استعداد رشد دارد و یا دارای مزیت رقابتی است تشخیص دهید.

رویکرد پایین به بالا

در رویکرد پایین به بالا برخلاف رویکرد قبلی، ارز یا سهم موردنظر به صورت خاص مورد بررسی و آنالیز قرار می‌گیرد. علاوه بر این چرخه‌های اقتصادی بازار را نیز مورد توجه قرار می‌دهد. تحلیلگران در این رویکرد بر روی یک شرکت خاص تمرکز می‌کنند. کسانی که از این رویکرد استفاده می‌کنند، اعتقاد دارند که در شرایطی که ممکن است بسیاری از شرکت‌ها به دلیل اقتصاد ضعیف، آسیب ببینند، یک شرکت خاص ممکن است که حفظ گردد.

این رویکرد به گونه‌ای است که تحلیلگران باید پارامترهای نسبتا کوچک اقتصادی را مورد توجه قرار دهند. برخی از این پارامترها زمان زیادی می‌برند. از جمله این پارامترها می‌توان به سالم بودن وضعیت مالی شرکت، آنالیز صورت‌های مالی و خدماتی که آن شرکت ارائه می‌کند، عرضه و تقاضا و … اشاره کرد.

برای مثال ممکن است، یکی از تحلیلگران، یک شرکت را از نظر استراتژی‌های مالی مورد بررسی قرار دهد و نگاهی از پایین به بالا داشته باشد. تحلیلگر دیگری ساختارهای حسابداری و یا نظم قراردادهای آن شرکت را مورد بررسی قرار دهد. بنابراین این پارامترها می‌تواند توسط تحلیلگران مختلف متفاوت باشد.

نسبت های مالی و معادلات فاندامنتال

نسبت‌های عددی مقادیر بسیار مهمی هستند که معامله‌کنندگان می‌توانند از آنها برای بررسی مالی شرکت‌های مختلف استفاده کنند. در واقع معامله‌کننده با استفاده از این نسبت‌ها و معادلات فاندامنتال با دید بازتری به بررسی و آنالیز شرکت‌ها می‌پردازد. اعداد بدست آمده از این معادلات فاندامنتال را می‌توان به نتایج معناداری برای تحلیل‌های خودمان مبدل کنیم. همه‌ی این نسبت‌ها به ما کمک می‌کنند که پتانسیل و قابلیت رشد یک شرکت را بسنجیم. در ادامه به انواع مختلف نسبت‌های مالی و معادلات فاندامنتال می‌پردازیم.

نسبت‌های نقدینگی

دارایی نقد یک شرکت بسیار مهم است. اینکه شرکت مورد نظر برای سرمایه‌گذاری‌های آینده چقدر توانایی دارد؟ و قدرت نقدینگی‌اش چقدر است؟ باید مورد بررسی قرار گیرد. نسبت‌های نقدینگی به ما کمک می‌کنند که با دید جامع‌تری به شرکت سرمایه‌گذار بنگریم. اگر شرایط مالی یک شرکت، خوب یا بد باشد، می‌توان نشانه‌های آن را در نسبت‌های نقدینگی و معادلات فاندامنتال مشاهده کرد. نسبت‌های نقدینگی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

نسبت جاری

یکی از نسبت‌های مهم در نقدینگی، نسبت جاری است. اگر تمام دارایی فعلی شرکت را بر بدهی‌های فعلی شرکت تقسیم کنیم، نسیت جاری بدست می‌آید. با این نسبت می‌توانیم قدرت شرکت را در پرداخت بدهی‌های فعلی و آینده بسنجیم. نسبت جاری در معادلات فاندامنتال از اولین نسبت‌ها به‌شمار می‌رود.

بسیاری از شرکت‌ها به دلیل داشتن نسبت جاری با مقادیر کم، پتانسیل سرمایه‌گذاری ندارند. در این نسبت بهتر است صورت و مخرج کسر به هم نزدیک باشند. از طرفی اگر دارایی جاری شرکت (صورت نسبت جاری) بیشتر از بدهی جاری (مخرج نسبت جاری) باشد، یعنی شرکت نمی‌تواند دارایی‌های خود را به طور صحیح و سودمند مدیریت کند.

نسبت آنی

نسبت آنی دومین نسبت در معادلات فاندامنتال است. این نسبت، با احتیاط بیشتری توانایی شرکت در پرداخت بدهی‌ها را بررسی می‌کند. برای اینکار دارایی نقدی شرکت بدون پیش‌پرداختها و کالاهای موجود بر بدهی‌های جاری تقسیم می‌شود. در واقع نسبت آنی مقدار قابل اتکایی به ما ارائه می‌دهد. نسبت آنی نیز همچون نسبت جاری، بهتر است به عدد یک نزدیک باشد.

نسبت نقدی

در نسبت نقدی، پول نقد موجود در شرکت بعلاوه سرمایه‌ی موجود برای معاملات کوتاه‌مدت بر بدهی‌های جاری تقسیم می‌شود. نسبت نقدی به ما نشان می‌دهد که شرکت موردنظر چقدر می‌تواند با دارایی نقدی که دارد بدهی‌هایش را بپردازد. این نسبت، آخرین پارامتر در دسته‌ی نسبت‌های نقدینگی معادلات فاندامنتال است.

معادلات Fundamental

نسبت‌های اهرمی و پوششی

نسبت‌های اهرمی شامل، نسبت بدهی، نسبت تسهیلات به سرمایه، نسبت پوشش بهره و نسبت مالکانه است. نسبت بدهی یکی از قسمت های مهم نسبت های اهرمی در معادلات فاندامنتال است. برای محاسبه‌ی نسبت بدهی باید مجموع بدهی را بر دارایی کل شرکت تقسیم کرد.

نسبت‌های فعالیت

نسبت‌های فعالیت، قسمت بسیار مهم نسبت‌های مالی در معادلات فاندامنتال به شمار می‌روند. این نسبت نشان می‌دهد که دارایی شرکت چقدر پتانسیل کار دارد. شما می‌توانید با کمک این نسبت بفهمید که شرکت مورد نظر چقدر می‌تواند دارایی‌های خود را به درستی مدیریت کند. نسبت‌های فعالیت به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • نسبت دارایی در گردش
  • دوره زمانی وصول مطالبات
  •  گردش کالا
  • دوره گردش عملیات
  • نسبت کالا به سرمایه
  • گردش دارایی جاری
  • دوره واریز بستانکاران

نسبت‌های سودآوری

یکی از نسبت‌های مهم در معادلات فاندامنتال که برای تحلیل‌های بنیادی یک شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد، نسبت سودآوری است. همانطور که می‌دانید به‌دست‌آوردن سود مهمترین هدف در بازارهای مالی است. خصوصا برای یک شرکت، ادامه‌ی حیات به کسب سود وابسته است. به همین دلیل آنالیز نسبت سودآوری بسیار مهم است. نسبت‌های سودآوری به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  • حاشیه سود ناخالص
  •  سود عملیاتی
  •  سود خالص
  • بازده سرمایه گذاری
  • بازده حقوق دارندگان سهام
  • حاشیه سود ناخالص

Fundametal Equations

نسبت‌های ارزش بازار

یک تحلیلگر بنیادی با استفاده از نسبت‌های ارزش بازار در معادلات فاندامنتال، گذشته و نیز روند آینده‌ی شرکت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. با استفاده از این نسبت‌ها می‌توانید نوع تصمیم‌گیری‌های شرکت را در آینده پیش‌بینی کنید. نسبت‌های ارزش بازار شامل انواع زیر است:

  •  ارزش دفتری
  •  قیمت به درآمد (P/E)
  •  میزان قیمت به فروش(P/S)
  •  نسبت قیمت به جریان نقدینگی(P/CF)
  • نسبت PEG

شاخص‌های فاندامنتال

همانطور که می‌دانید تحلیل فاندامنتال، نیمی از ابزارهای تحلیلی معامله‌کنندگان را در کنار تحلیل تکنیکال در بر می‌گیرد. بنابراین اهمیت تحلیل بنیادی در بازار فارکس بسیار مهم است. در بازار فارکس، تحلیل بنیادی با استفاده از شاخص‌های پرکاربرد و مهمی سنجیده می‌شود. شاخص‌های اقتصادی فارکس که بخشی از معادلات فاندامنتال فارکس به شمار می‌روند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. می‌توان در یک دسته‌بندی کلی این شاخص‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

  1.  بخش صنعت
  2.  حوزه ساخت‌وساز
  3.  مربوط به مصرف‌کنندگان
  4.  مربوط به تورم
  5.  حوزه اشتغال

اهمیت شاخص‌ها در معادلات فاندامنتال

اما چرا شاخص‌های فاندامنتال دارای اهمیت هستند؟ حتما با این جملات روبه‌رو شده‌اید که تحلیل تکنیکال برای کار در بازار‌های مالی همچون فارکس، کافی به نظر می‌رسد. این در حالی است که هرکدام از تحلیل‌ها دارای مزیت‌هایی هستند که باید در بازار فارکس از آنها کمک گرفت. یکی از مزیت‌های تحلیل فاندامنتال، ارائه‌ی یک دیدگاه و بینش جامع و کامل از بازار است. کسی که بازار را با تحلیل بنیادی آنالیز می‌کند، به داده‌های اقتصادی با نگاه عمیق‌تری می نگرد.

از طرفی تحلیل بنیادی می‌تواند نقش تکمیل‌کننده‌ی تحلیل تکنیکال باشد. برای مثال در پارامتر عرضه‌ و‌ تقاضا، تحلیل بنیادی میزان عرضه و تقاضا را مشخص می‌کند. شما می‌توانید با کمک تحلیل بنیادی، علت این میزان از عرضه‌ و‌ تقاضا را شناسایی کنید. بنابراین در تحلیل فاندامنتال شما با علت‌‌ها بیشتر سروکار دارید تا معلول‌ها.

مزیت دیگر تحلیل بنیادی، آسان بودن دسترسی به شاخص‌های اقتصادی کشورها است. اینکار با یک جستجوی اینترنتی به راحتی انجام می‌شود. تصور کنید برای خرید‌وفروش یک ارز در بازار فارکس، تحلیل تکنیکال زمان خرید یا فروش را به شما اعلام می‌کند. اما نمی‌تواند به شما بگوید که چرا باید این سهم یا ارز را معامله کنید.

این کار توسط تحلیل بنیادی انجام می‌شود. این تحلیل به چرایی معاملات نیز می‌پردازد. در ادامه به معرفی مهم‌ترین شاخص‌های فارکس می‌پردازیم. هرکدام از این شاخص‌ها در معادلات فاندامنتال، به تحلیل بنیادی شما کمک می‌کنند.

نرخ بهره

این نرخ یکی از موثرترین شاخص‌ها در معادلات فاندامنتال است. اینکه بدانید ارزش دارایی معامله‌شده در آینده چقدر است. یا نرخ بهره‌ی آن چه قدر محاسبه می‌شود. برای مثال اگر شما هزار دلار از کسی پول می‌گیرید آیا قرار است سال بعد همین هزار دلار را به او بدهید یا هزار و سیصد دلار؟ این موضوع توسط سیاست‌های کلی دولت‌ها مشخص می‌شود. دولت‌ها با کنترل نرخ بهره، ارکان اقتصادی جامعه را مدیریت می‌کنند. بر همین اساس، زمانی که نرخ بهره پایین بیاید، تمایل برای وام گرفتن از بانک‌ها کمتر می‌شود. مردم پول خود را کمتر به بانک‌ها می‌سپارند و بیشتر در بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند. از طرفی بالا رفتن نرخ بهره هم باعث هجوم سرمایه به بانک‌ها و خلوت شدن بازارهای مالی می‌شود. معمولا افراد تمایل دارند تا  سرمایه‌ی خود را بدون نگرانی به بانک‌ها سپرده و سود بگیرند.

شاخص‌های معادلات فاندامنتال

تولید ناخالص داخلی GDP

اگر نرخ بهره مهم‌ترین شاخص در معادلات فاندامنتال باشد، GDP یا تولید ناخالص داخلی دومی پارامتر مهم در معادلات فاندامنتال خواهد بود. تولید ناخالص داخلی، وضعیت کلی اقتصاد یک کشور را نشان می‌دهد. از طرفی معرف کالاهایی است که دولت به بازار تزریق می‌کند. با استفاده از GDP می‌توانید اقتصاد کشورها را از نظر کوچک یا بزرگی شناسایی کنید. لازم به ذکر است که GDP به تجارت‌های بین المللی بستگی ندارد.

تراز تجاری

یکی از شاخص‌های مهم در معادلات فاندامنتال، تراز تجاری است. با استفاده از این تراز می‌توانید اختلاف بین میزان واردات و صادرات یک شرکت را شناسایی کنید. البته برای اینکار باید یک بازه‌ی زمانی مشخص کنید و در همان بازه‌ی زمانی کار کنید. لازم به ذکر است که مقدار مثبت صادرات همیشه ارزش بیشتری از واردات دارد.

شاخص بخش اشتغال (NFP)

یکی از مهمترین شاخص‌ها در معادلات فاندامنتال، شاخص بخش اشتغال است. این شاخص، تعداد شغل‌های ایجاد شده توسط دولت در طول یک ماه را اعلام می‌کند. مشاغل اعلام شده در این شاخص، غیر از حوزه کشاورزی هستند(صنعت، ساخت و ساز، صنایع خانگی و …). شاخص بخش اشتغال در صبح اولین جمعه هر ماه اعلام می‌شود. بالا و پایین شدن این شاخص تاثیر زیادی بر روی نوسانات بازار می‌گذارد.

شاخص بهای مصرف‌کننده

شاخص بهای مصرف‌کننده در معادلات فاندامنتال فارکس، نرخ تورم را بررسی می‌کند. این شاخص مهم به ما نشان می‌دهد که هزینه‌ی زندگی در ماه فعلی با ماه قبل چقدر تغییر کرده است. برای رسیدن به مقادیر این شاخص، سبدی از محصولات و کالاهای مختلف تعریف شده است. ۴۴ درصد از این سبد، مواد خوراکی و کالاهای مورد نیاز جامعه و 56 درصد نیز مربوط به حوزه خدماتی می‌شود.

شاخص قیمت تولید‌کننده

در معادلات فاندامنتال که برای تحلیل بنیادی بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند، این شاخص موثرترین شاخص بر روی قیمت‌های  بازار است. شاخص قیمت تولید کننده، در دومین هفته‌ی هر ماه نشان داده می‌شود. این شاخص نشان می‌دهد که یک کالا در یک ماه چقدر تغییر قیمت داشته است. تحلیلگران برای بررسی تورم و پیش‌بینی نرخ آن، از این شاخص استفاده می‌کنند. البته در این شاخص پارامترهای مختلفی از تولید تا عرضه ی محصول مورد بررسی قرار می‌گیرند.

شاخص قیمت اشتغال

یکی از شاخص‌هایی که در معادلات فاندامنتال بر روی تورم تاثیرگذار است، شاخص قیمت اشتغال است. این شاخص نشان می‌دهد که میزان حقوقی که به افراد داده می‌شود نسبت به ماه قبل چه تغییری کرده است. این شاخص نقش خاصی را در بازار فارکس ایفا نمی‌کند. اما تغییر در مقادیر این شاخص می‌تواند به طور غیر مستقیم بر روی قیمت ارزها موثر باشد.

معادله تحلیل فاندامنتال

شاخص سفارشات کالاهای بادوام

شاخص سفارشات کالاهای بادوام، روی کالاهایی در بازار متمرکز است که عمر بیشتر از سه سال دارند. از جمله این وسایل می‌توان به لپ تاپ، گوشی موبایل، یخچال و … اشاره کرد. از آنجا که این وسایل قیمت بیشتری نسبت به سایر لوازم دارند، افزایش خرید در آنها نشان دهنده‌ی وضعیت خوب اقتصادی است. از طرفی نشان می‌دهد که هزینه‌های زندگی مردم تامین شده است. بر عکس این اتفاق، نمره‌ی منفی برای اقتصاد به شمار می‌رود.

تعداد بیکاران

این شاخص نشان می‌دهد که در هفته جدید چندنفر اعلام بیکاری کرده‌اند. این گزارش توسط دولت تنظیم می‌شود. بر اساس این گزارش می‌توان میزان تولید اشتغال و نیز نقش آن بر جامعه را مورد بررسی قرار داد. کاهش نرخ بیکاری نشان می‌دهد که اقتصاد رو به رشد است و سیاست‌های اقتصادی دولت درست بوده است. این موضوع به طور غیر مستقیم بر روی نرخ دلار به عنوان ارز اصلی در بازار فارکس ایران تاثیرگذار است.

تراز پرداخت‌ها

تراز پرداخت‌ها نشان می‌دهند که تجارت صورت گرفته بین یک کشور با دیگر کشورها در چه وضعیتی است. این تراز پرداختی‌های مثبت همچنین نشان می‌دهد که ورود سرمایه به داخل کشور افزایش یافته است. به هر اندازه که ورود سرمایه به داخل کشور بیشتر شود، ارزش ارز کشور نیز بیشتر می‌شود. بنابراین تراز پرداختی مثبت تاثیر قابل توجهی روی ارزش ارز کشور و پایین آمدن نرخ دلار می‌شود.

بهره‌وری

بهره وری نشان می‌دهد که عملکرد کارمندان در دوره‌های زمانی مشخص چقدر بازدهی دارد. هرچقدر که بهره‌وری بیشتر شود نشان می‌دهد که وضعیت اقتصادی رو به رشد است. بهره‌وری روی قیمت ارز تاثیر می‌گذارد. بنابراین در معادلات فاندامنتال، یک پارامتر موثر بر روی ارزش یک ارز است.

شاخص تولید صنعتی (IPI)

شاخص تولید صنعتی میزان تولیدات صورت گرفته در صنایع مختلف را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. اگر بخواهید با استفاده از معادلات فاندامنتال فارکس، ارزش ارز را بررسی کنید، باید شاخص IPI را مورد بررسی قرار دهید. با افزایش شاخص تولید صنعتی در یک بازه زمانی، ارزش ارز کشور افزایش می‌یابد.

تراز بیکاری

تراز بیکاری، کل افرادی که در جامعه بیکار هستند و کار مولد و فعال نمی‌کنند را مورد بررسی قرار می‌دهد. این تراز نشان می‌دهد که چند درصد بیکاری در جامعه وجود دارد. افزایش تراز بیکاری نشان دهنده‌ی کاهش ارزش ارز کشور است. پایین بودن تراز بیکاری، رشد اقتصادی و ارزش بالای ارز را نشان می‌دهد. در معادلات فاندامنتال فارکس، تراز بیکاری هموراه مورد توجه معامله‌کنندگان است.

شاخص داده های مسکن

شما با استفاده از این شاخص می‌توانید تعداد مجوز‌هایی که برای ساخت خانه و منازل مسکونی در طی یک ماه اخیر داده شده است را شناسایی کنید. از طرفی می‌توانید از آمار تعداد خانه‌هایی که برای فروش هستند نیز مطلع شوید. اگر شاخص داده‌های مسکن افزایش یابد می‌توان نتیجه گرفت که وضع اقتصادی خوب است و مردم توانایی ساخت‌وساز و خریدوفروش منزل را دارا هستند. این شاخص که همان شاخص داده‌های مسکن است، یکی از شاخص‌های مهم در معادلات فاندامنتال است.

شاخص بهای واردات

شاخص بهای واردات ارتباط مستقیمی با نرخ دلار و میزان مبادله‌ی آن دارد. بنابراین این شاخص یکی از تاثیرگذارترین شاخص‌ها در معادلات فاندامنتال فارکس است. این شاخص میزان دارایی واردات را مورد بررسی قرار می‌دهد. به هر اندازه که نرخ واردات افزایش یابد، شاخص بهای واردات بیشتر شده و دلار بیشتری در بازار مبادله می‌شود. این یعنی رشد واردات تاثیر مستقیمی بر فارکس و به طور کلی اقتصاد کشور دارد.

معادلات فاندامنتال چیست

شاخص بهای صادرات

شاخص بهای صادرات، بر روی نوسان قیمت صادرات تمرکز می‌کند. برای مثال بررسی می‌کند که در ماه اخیر نوسان قیمت کلی صادرات چقدر بوده است. این شاخص نیز روی میزان تبادل دلار تاثیرگذار است. با افزایش نرخ بهای صادرات، تبادل دلار در بازار فارکس نیز بیشتر می‌شود. در معادلات فاندامنتال، شاخص بهای صادرات و واردات دو پارامتر تاثیرگذار بر روی دلار هستند.

به طور کلی آشنایی با معادلات فاندامنتال فارکس می‌تواند یک تحلیل قوی بنیادی را به شما هدیه دهد. معادلات فاندامنتال فارکس مجموعه‌ی گسترده‌ای از شاخص‌ها و نسبت‌های مالی هستند که به شما در یک تحلیل قوی بنیادی کمک می‌کنند. به همین منظور برای آنالیز شرکت‌ها و نیز وضعیت کلی اقتصاد کشور، علاوه بر توجه به اخبار و برنامه‌های دولتی، آشنایی با معادلات فاندامنتال نیز ضروری است. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *